Новини

Смачні страви нашвидкуруч: не треба витрачати години на приготування

Фрикасе з шампіньйонами

  • Відварену курячу грудку нарізати соломкою та обсмажити на олії до рум’яної скоринки.
  • Додати подрібнені консервовані шампіньйони або гриби за смаком і смажити ще хвилину.
  • Потім влити сметану, розведену у воді з перцем, карі та іншими спеціями за смаком.
  • Томити, поки вершковий соус злегка не загусне.

Піца на батоні

Приготувати начинку: шинку нарізати кубиками, твердий сир натерти на тертці, посолити, поперчити і заправити майонезом та кетчупом за смаком.

Викласти начинку на шматки батона, посипати подрібненою зеленню і запікати в добре розігрітій духовці, поки сир не розплавиться.

Паштет із копченого оселедця

Філе одного копченого оселедця або очищену рибу подрібнити у блендері разом із вершковим маслом, чорним меленим перцем і м’якоттю одного лимона.

Має вийти однорідна маса, яку потрібно перекласти в скляний або пластиковий контейнер і охолодити протягом кількох годин.

З оселедцевим паштетом і бородинським хлібом виходять чудові бутерброди.

Сосиски з сиром у лаваші

  • Лаваш дістати з пакування перед приготуванням, щоб не засохнув. Сир нарізати пластинами. Сосиски очистити від шкірки.
  • Лаваш нарізати смужками завширшки, як сосиска, а завдовжки — у 1,5 раза більше. Окремо збити одне яйце.
  • На лаваш викласти сир і сосиску, згорнути рулетом, край змастити яйцем. Викласти на деко з пергаментом, змастити яйцем, посипати кунжутом і запікати при 190 градусах 5-7 хвилин до хрусткої скоринки.

Шоколадний кремовий десерт

У каструлю влити 250 мілілітрів молока, додати чорний шоколад, 2 столові ложки цукру, 1 столову ложку какао та 1 столову ложку борошна (просіяти через сито). Збити вінчиком, поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Коли маса загусне, зняти з вогню. Розлити у форми і поставити в холодильник на 10 хвилин.

У каструлю окремо влити також 250 мілілітрів молока, додати 30 грамів цукру, 1 столову ложку борошна та білий шоколад. Нагрівати, постійно помішуючи, до загусання. Залити білий крем поверх темного шару і охолодити 30-40 хвилин.

З’єднати 1 столову ложку какао, 2 столові ложки цукру та рослинну олію, збити блендером до розчинення цукру. Залити глазур’ю десерт і знову охолодити 30-40 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Шоколадна паска: святкова насолода з горіхами, цукатами та ніжною глазур’ю

Великдень — це час, коли хочеться тепла, домашнього затишку й особливих смаків. Якщо вам до…

19/04/2025 12:43
  • Новини

В Україні впроваджують нові стандарти якості електропостачання: що зміниться для українців з 1 липня 2025 року

З 1 липня в Україні набудуть чинності зміни, які стосуються кожного домогосподарства. Однією з головних…

19/04/2025 11:31
  • Новини

Нацбанк готує валютну революцію: як це позначиться на гаманцях українців

В Україні можуть змінити головний фінансовий орієнтир – Нацбанк вже працює над стратегією, яка повністю…

19/04/2025 10:41
  • Статті

Натуральні інгредієнти в харчуванні від Farmina: що робить цей корм особливим

Здоров'я та довголіття наших чотирилапих друзів безпосередньо залежить від якості їхнього щоденного раціону. Неправильне або…

19/04/2025 10:19
  • Новини

Мінімальна зарплата в Україні у 2025 році — найменша в Європі: наслідки для українців

У 2025 році мінімальна зарплата в Україні залишиться на рівні 8000 грн, що є найнижчим…

19/04/2025 09:38
  • Новини

Під ударом знову була Одещина – воєнне зведення 19 квітня

Війська РФ завдали ударів по Одеській області 19 квітня. Руйнувань зазнали фермерські господарства.

19/04/2025 08:31