Новини

Смачні страви нашвидкуруч: не треба витрачати години на приготування

Фрикасе з шампіньйонами

  • Відварену курячу грудку нарізати соломкою та обсмажити на олії до рум’яної скоринки.
  • Додати подрібнені консервовані шампіньйони або гриби за смаком і смажити ще хвилину.
  • Потім влити сметану, розведену у воді з перцем, карі та іншими спеціями за смаком.
  • Томити, поки вершковий соус злегка не загусне.

Піца на батоні

Приготувати начинку: шинку нарізати кубиками, твердий сир натерти на тертці, посолити, поперчити і заправити майонезом та кетчупом за смаком.

Викласти начинку на шматки батона, посипати подрібненою зеленню і запікати в добре розігрітій духовці, поки сир не розплавиться.

Паштет із копченого оселедця

Філе одного копченого оселедця або очищену рибу подрібнити у блендері разом із вершковим маслом, чорним меленим перцем і м’якоттю одного лимона.

Має вийти однорідна маса, яку потрібно перекласти в скляний або пластиковий контейнер і охолодити протягом кількох годин.

З оселедцевим паштетом і бородинським хлібом виходять чудові бутерброди.

Сосиски з сиром у лаваші

  • Лаваш дістати з пакування перед приготуванням, щоб не засохнув. Сир нарізати пластинами. Сосиски очистити від шкірки.
  • Лаваш нарізати смужками завширшки, як сосиска, а завдовжки — у 1,5 раза більше. Окремо збити одне яйце.
  • На лаваш викласти сир і сосиску, згорнути рулетом, край змастити яйцем. Викласти на деко з пергаментом, змастити яйцем, посипати кунжутом і запікати при 190 градусах 5-7 хвилин до хрусткої скоринки.

Шоколадний кремовий десерт

У каструлю влити 250 мілілітрів молока, додати чорний шоколад, 2 столові ложки цукру, 1 столову ложку какао та 1 столову ложку борошна (просіяти через сито). Збити вінчиком, поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Коли маса загусне, зняти з вогню. Розлити у форми і поставити в холодильник на 10 хвилин.

У каструлю окремо влити також 250 мілілітрів молока, додати 30 грамів цукру, 1 столову ложку борошна та білий шоколад. Нагрівати, постійно помішуючи, до загусання. Залити білий крем поверх темного шару і охолодити 30-40 хвилин.

З’єднати 1 столову ложку какао, 2 столові ложки цукру та рослинну олію, збити блендером до розчинення цукру. Залити глазур’ю десерт і знову охолодити 30-40 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Рятуємось від літньої спеки: готуємо полуничний квас без дріжджів за 20 хвилин

Літо розпочалося, а з ним прийшла і спека. Освіжитися в таку погоду найкраще допоможе холодний…

04/06/2025 14:41
  • Новини

У червні частина українців залишаться без соціальних виплат: хто потрапив до списків

Деяким українцям припинять виплачувати соціальну допомогу у червні. Хто залишиться без виплат та з чим…

04/06/2025 14:00
  • Новини

Частині пенсіонерів у червні виплатять надбавку до пенсії за три місяці: хто отримає кошти

Пенсійний фонд України почав виплачувати пенсії за червень. Хто цього місяця отримає надбавку за три…

04/06/2025 12:41
  • Новини

Українці можуть отримати по 10 800 гривень грошової допомоги: куди звертатися

Частина українців можуть подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародної організації. Як це зробити.

04/06/2025 11:00
  • Новини

Штрафи за онлайн-продажі та грошові перекази на банківські картки: скільки доведеться платити (відео)

Продаж особистих речей на OLX чи через соцмережі, а також грошові перекази на банківські картки…

04/06/2025 10:12
  • Новини

Пенсіонерам видають продуктові набори: як отримати гуманітарну допомогу

Частина українських пенсіонерів можуть отримати набір з продуктами харчування абсолютно безоплатно. Куди звертатися.

04/06/2025 08:40