Новини

Смачні страви нашвидкуруч: не треба витрачати години на приготування

Фрикасе з шампіньйонами

  • Відварену курячу грудку нарізати соломкою та обсмажити на олії до рум’яної скоринки.
  • Додати подрібнені консервовані шампіньйони або гриби за смаком і смажити ще хвилину.
  • Потім влити сметану, розведену у воді з перцем, карі та іншими спеціями за смаком.
  • Томити, поки вершковий соус злегка не загусне.

Піца на батоні

Приготувати начинку: шинку нарізати кубиками, твердий сир натерти на тертці, посолити, поперчити і заправити майонезом та кетчупом за смаком.

Викласти начинку на шматки батона, посипати подрібненою зеленню і запікати в добре розігрітій духовці, поки сир не розплавиться.

Паштет із копченого оселедця

Філе одного копченого оселедця або очищену рибу подрібнити у блендері разом із вершковим маслом, чорним меленим перцем і м’якоттю одного лимона.

Має вийти однорідна маса, яку потрібно перекласти в скляний або пластиковий контейнер і охолодити протягом кількох годин.

З оселедцевим паштетом і бородинським хлібом виходять чудові бутерброди.

Сосиски з сиром у лаваші

  • Лаваш дістати з пакування перед приготуванням, щоб не засохнув. Сир нарізати пластинами. Сосиски очистити від шкірки.
  • Лаваш нарізати смужками завширшки, як сосиска, а завдовжки — у 1,5 раза більше. Окремо збити одне яйце.
  • На лаваш викласти сир і сосиску, згорнути рулетом, край змастити яйцем. Викласти на деко з пергаментом, змастити яйцем, посипати кунжутом і запікати при 190 градусах 5-7 хвилин до хрусткої скоринки.

Шоколадний кремовий десерт

У каструлю влити 250 мілілітрів молока, додати чорний шоколад, 2 столові ложки цукру, 1 столову ложку какао та 1 столову ложку борошна (просіяти через сито). Збити вінчиком, поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Коли маса загусне, зняти з вогню. Розлити у форми і поставити в холодильник на 10 хвилин.

У каструлю окремо влити також 250 мілілітрів молока, додати 30 грамів цукру, 1 столову ложку борошна та білий шоколад. Нагрівати, постійно помішуючи, до загусання. Залити білий крем поверх темного шару і охолодити 30-40 хвилин.

З’єднати 1 столову ложку какао, 2 столові ложки цукру та рослинну олію, збити блендером до розчинення цукру. Залити глазур’ю десерт і знову охолодити 30-40 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

У Парижі пограбували знаменитий Лувр: викрадено коштовності Наполеона та Жозефіни

Легендарний музей Лувр став сценою кінематографічного злочину: 7 хвилин, бензопили, вантажний ліфт та зникнення реліквій,…

19/10/2025 19:59
  • Статті

Чи потрібно заздалегідь готувати «вузлик на смерть»?

Раніше бабусі заздалегідь складали у шафу «вузлик на смерть» — скромний одяг, у якому хотіли…

19/10/2025 18:54
  • Статті

Кептарі, камізельки та вишиванки: на якому старовинному одязі можна заробити

Старовинний одяг і взуття нерідко припадають пилом у бабусиних скринях, хоча можуть коштувати значних грошей.…

19/10/2025 17:58
  • Новини

Зігріваючий суп-пюре з печеного перцю – аромат осені в тарілці

Коли за вікном похмуро, хочеться чогось теплого, м'якого та затишного. Цей суп-пюре з печеного болгарського…

19/10/2025 16:58
  • Статті

Коко Шанель: «Я не займаюся модою. Я і є мода»

На початку ХХ століття Париж був задушливим не через повітря, а через моду. Важкі сукні,…

19/10/2025 15:45
  • Статті

Як підтримувати фізичну форму на пенсії?

Роки невблаганно йдуть уперед. Не встигнеш озирнутися, і ти вже на пенсії. З одного боку,…

19/10/2025 14:48