Новини

Смачні страви нашвидкуруч: не треба витрачати години на приготування

Фрикасе з шампіньйонами

  • Відварену курячу грудку нарізати соломкою та обсмажити на олії до рум’яної скоринки.
  • Додати подрібнені консервовані шампіньйони або гриби за смаком і смажити ще хвилину.
  • Потім влити сметану, розведену у воді з перцем, карі та іншими спеціями за смаком.
  • Томити, поки вершковий соус злегка не загусне.

Піца на батоні

Приготувати начинку: шинку нарізати кубиками, твердий сир натерти на тертці, посолити, поперчити і заправити майонезом та кетчупом за смаком.

Викласти начинку на шматки батона, посипати подрібненою зеленню і запікати в добре розігрітій духовці, поки сир не розплавиться.

Паштет із копченого оселедця

Філе одного копченого оселедця або очищену рибу подрібнити у блендері разом із вершковим маслом, чорним меленим перцем і м’якоттю одного лимона.

Має вийти однорідна маса, яку потрібно перекласти в скляний або пластиковий контейнер і охолодити протягом кількох годин.

З оселедцевим паштетом і бородинським хлібом виходять чудові бутерброди.

Сосиски з сиром у лаваші

  • Лаваш дістати з пакування перед приготуванням, щоб не засохнув. Сир нарізати пластинами. Сосиски очистити від шкірки.
  • Лаваш нарізати смужками завширшки, як сосиска, а завдовжки — у 1,5 раза більше. Окремо збити одне яйце.
  • На лаваш викласти сир і сосиску, згорнути рулетом, край змастити яйцем. Викласти на деко з пергаментом, змастити яйцем, посипати кунжутом і запікати при 190 градусах 5-7 хвилин до хрусткої скоринки.

Шоколадний кремовий десерт

У каструлю влити 250 мілілітрів молока, додати чорний шоколад, 2 столові ложки цукру, 1 столову ложку какао та 1 столову ложку борошна (просіяти через сито). Збити вінчиком, поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Коли маса загусне, зняти з вогню. Розлити у форми і поставити в холодильник на 10 хвилин.

У каструлю окремо влити також 250 мілілітрів молока, додати 30 грамів цукру, 1 столову ложку борошна та білий шоколад. Нагрівати, постійно помішуючи, до загусання. Залити білий крем поверх темного шару і охолодити 30-40 хвилин.

З’єднати 1 столову ложку какао, 2 столові ложки цукру та рослинну олію, збити блендером до розчинення цукру. Залити глазур’ю десерт і знову охолодити 30-40 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітна буря наближається: чи очікувати проблем зі здоров’ям 4 грудня

У четвер Сонце активізується. Попередження метеозалежним: завтра очікується геомагнітна буря.

03/12/2025 21:30
  • Новини

Самотність після 65 — не вбиває: як змінилися уявлення про ризики для літніх людей

Самотні люди похилого віку більше не в зоні ризику. Вчені впевнені, що такий спосіб життя…

03/12/2025 20:30
  • Новини
  • Суспільство

Ще одна країна ЄС відмовила в допомозі українцям: що буде з біженцями

Менше новоприбулих і більше працевлаштованих. Євросоюз продовжує перегляд правил підтримки українців.

03/12/2025 19:30
  • Новини

Правила стануть жорсткішими: які покарання для ухилянтів обговорюють у парламенті

Заборони та блокування. Що можуть запровадити в Україні проти порушників мобілізації найближчим часом?

03/12/2025 18:30
  • Новини

Мармуровий курячий рулет на новорічний та різдвяний стіл: здивуйте своїх гостей смачною стравою

Приготуйте святковий мармуровий курячий рулет - легку, ароматну та корисну альтернативу магазинній ковбасі. Він гарно…

03/12/2025 18:00
  • Новини

Нова реформа в ЗСУ: де служитимуть новобранці з першого дня і що ще зміниться

В українській армії планують змінити систему розподілу призовників та їх навчання. Що ще передбачає новий…

03/12/2025 17:40