Новини

Смачні страви нашвидкуруч: не треба витрачати години на приготування

Фрикасе з шампіньйонами

  • Відварену курячу грудку нарізати соломкою та обсмажити на олії до рум’яної скоринки.
  • Додати подрібнені консервовані шампіньйони або гриби за смаком і смажити ще хвилину.
  • Потім влити сметану, розведену у воді з перцем, карі та іншими спеціями за смаком.
  • Томити, поки вершковий соус злегка не загусне.

Піца на батоні

Приготувати начинку: шинку нарізати кубиками, твердий сир натерти на тертці, посолити, поперчити і заправити майонезом та кетчупом за смаком.

Викласти начинку на шматки батона, посипати подрібненою зеленню і запікати в добре розігрітій духовці, поки сир не розплавиться.

Паштет із копченого оселедця

Філе одного копченого оселедця або очищену рибу подрібнити у блендері разом із вершковим маслом, чорним меленим перцем і м’якоттю одного лимона.

Має вийти однорідна маса, яку потрібно перекласти в скляний або пластиковий контейнер і охолодити протягом кількох годин.

З оселедцевим паштетом і бородинським хлібом виходять чудові бутерброди.

Сосиски з сиром у лаваші

  • Лаваш дістати з пакування перед приготуванням, щоб не засохнув. Сир нарізати пластинами. Сосиски очистити від шкірки.
  • Лаваш нарізати смужками завширшки, як сосиска, а завдовжки — у 1,5 раза більше. Окремо збити одне яйце.
  • На лаваш викласти сир і сосиску, згорнути рулетом, край змастити яйцем. Викласти на деко з пергаментом, змастити яйцем, посипати кунжутом і запікати при 190 градусах 5-7 хвилин до хрусткої скоринки.

Шоколадний кремовий десерт

У каструлю влити 250 мілілітрів молока, додати чорний шоколад, 2 столові ложки цукру, 1 столову ложку какао та 1 столову ложку борошна (просіяти через сито). Збити вінчиком, поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Коли маса загусне, зняти з вогню. Розлити у форми і поставити в холодильник на 10 хвилин.

У каструлю окремо влити також 250 мілілітрів молока, додати 30 грамів цукру, 1 столову ложку борошна та білий шоколад. Нагрівати, постійно помішуючи, до загусання. Залити білий крем поверх темного шару і охолодити 30-40 хвилин.

З’єднати 1 столову ложку какао, 2 столові ложки цукру та рослинну олію, збити блендером до розчинення цукру. Залити глазур’ю десерт і знову охолодити 30-40 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Власникам газових котлів доведеться додатково заплатити по 1500 гривень: що відомо

Перед опалювальним сезоном споживачам газу нагадали про необхідність додаткових витрат. Хто та за що муситиме…

04/09/2025 14:20
  • Статті

Де взяти кредит пенсіонерам без відмови – Топ-3 Банків та МФО

Позики в українських МФО надаються пенсіонерам без застави та поручителів. Більшість мікрофінансових організацій не вимагають…

04/09/2025 14:14
  • Новини

Військовий втратив 140 тисяч гривень після дзвінка мобільного оператора: що вирішив суд

Військовослужбовець втратив 140 тисяч гривень після того, як шахраї перевипустили його SIM-картку та зняли гроші…

04/09/2025 13:56
  • Новини

Українцям нараховують нову грошову допомогу: як отримати 5000 гривень

Частина українців можуть отримати від держави грошову допомогу в розмірі 5000 гривень. Кошти уже почали…

04/09/2025 13:26
  • Новини

Тариф на електроенергію підвищать: скільки доведеться платити

Мінекономіки прогнозує підвищення цін на електроенергію для побутових споживачів щороку. Коли воно відбудеться.

04/09/2025 12:36
  • Новини

Українців штрафуватимуть за горіхи: кому та скільки доведеться заплатити

За збір горіхів, ягід та грибів можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Що передбачає українське законодавство.

04/09/2025 12:02