Новини

Такої смачної домашньої ковбаси ви ще не куштували: простий рецепт

Приготувати ковбасу власноруч набагато простіше, ніж здається. Переконайтеся в цьому простого рецепта. Результат порадує і вас, і ваших гостей.

Раніше ми розповідали, як приготувати оселедець у маринаді.

Інгредієнти:

  • Свинина (нашийок, лопатка, задня частина) 2-2,5 кг
  • Сало – 500-700 г
  • Часник – 1 головка
  • Свинячі тонкі кишки – 5 м
  • Коньяк чи бренді – за бажанням
  • Сіль, перець, суха зелень (базилик, чебрець, орегано), мелений коріандр, мускатний горіх

Приготування:

  1. Кишки ретельно промийте під проточною водою.
  2. З м’яса видаліть кістки та хрящі. М’ясо та сало без шкірки дуже дрібно порубайте, змішайте в мисці, додайте сіль та спеції.
  3. Додайте у фарш дрібно порубаний часник і за бажанням дві столові ложки коньяку для аромату.
  4. На м’ясорубку надягніть насадку-трубочку для начинки ковбаси, зніміть ножі та грати. Натягніть кишку на трубочку, зв’яжіть кінчик ниткою і поступово начиняйте м’ясом і салом через трубочку в м’ясорубці. Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не луснула під час смаження.
  5. У разі виявлення дірки затягніть кишку перед нею ниткою. Також можна зав’язати ниткою ковбасу в будь-якому місці, щоб вийшло багато маленьких ковбасок.
  6. Покладіть ковбаски у холодильник на п’ять годин.
  7. Перед смаженням проколіть оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася.
  8. Сковороду наполовину залийте водою, покладіть туди ковбасу та варіть після закипання протягом чотирьох – п’яти хвилин.
  9. Після варіння змастіть ковбасу жиром або олією і відправте в розігріту до 240 градусів духовку приблизно на годину (до золотистої скоринки).

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Отримаєте рекордний урожай: як правильно сіяти петрушку під зиму

Хочете отримати хороший урожай петрушки? Пенсійне їх під зиму. Розповідаємо, як це зробити правильно.

21/10/2025 16:16
  • Статті

10 помилок, які скорочують термін служби посудомийки Bosch

Посудомийна машина - це не просто побутовий прилад, а незамінний помічник на кухні, який економить…

21/10/2025 16:13
  • Новини

Кекс «П’ятихвилинка»: готуємо десерт за рекордно короткий час

Хочете поласувати чимось солодким, але зовсім немає часу для приготування? Цей неймовірно смачний кекс готується…

21/10/2025 15:56
  • Новини

Суд зобов’язав жінку заплатити 40 тисяч за опалення в помешканні, в якому вона не жила

Жив, не жив, а платити мусиш. Чому суд при розгляді справи по комунальній заборгованості біженки,…

21/10/2025 15:35
  • Новини

Допомога на поховання пенсіонера: хто отримає дві пенсії, а хто – п’ять прожиткових мінімумів

У разі смерті пенсіонера родичі мають право отримати грошову допомогу від держави. На що можна…

21/10/2025 15:15
  • Новини

Не лише заміна шин: водіям нагадали, що ще потрібно обов’язково зробити до зими

Прийшов сезон для заміни шин на зимові. Коли саме це треба зробити та якими ще…

21/10/2025 14:30