Новини

Такої смачної домашньої ковбаси ви ще не куштували: простий рецепт

Приготувати ковбасу власноруч набагато простіше, ніж здається. Переконайтеся в цьому простого рецепта. Результат порадує і вас, і ваших гостей.

Раніше ми розповідали, як приготувати оселедець у маринаді.

Інгредієнти:

  • Свинина (нашийок, лопатка, задня частина) 2-2,5 кг
  • Сало – 500-700 г
  • Часник – 1 головка
  • Свинячі тонкі кишки – 5 м
  • Коньяк чи бренді – за бажанням
  • Сіль, перець, суха зелень (базилик, чебрець, орегано), мелений коріандр, мускатний горіх

Приготування:

  1. Кишки ретельно промийте під проточною водою.
  2. З м’яса видаліть кістки та хрящі. М’ясо та сало без шкірки дуже дрібно порубайте, змішайте в мисці, додайте сіль та спеції.
  3. Додайте у фарш дрібно порубаний часник і за бажанням дві столові ложки коньяку для аромату.
  4. На м’ясорубку надягніть насадку-трубочку для начинки ковбаси, зніміть ножі та грати. Натягніть кишку на трубочку, зв’яжіть кінчик ниткою і поступово начиняйте м’ясом і салом через трубочку в м’ясорубці. Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не луснула під час смаження.
  5. У разі виявлення дірки затягніть кишку перед нею ниткою. Також можна зав’язати ниткою ковбасу в будь-якому місці, щоб вийшло багато маленьких ковбасок.
  6. Покладіть ковбаски у холодильник на п’ять годин.
  7. Перед смаженням проколіть оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася.
  8. Сковороду наполовину залийте водою, покладіть туди ковбасу та варіть після закипання протягом чотирьох – п’яти хвилин.
  9. Після варіння змастіть ковбасу жиром або олією і відправте в розігріту до 240 градусів духовку приблизно на годину (до золотистої скоринки).

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітна буря 8 грудня: чого очікувати й кому треба бути уважним

У понеділок дослідники космічної погоди прогнозують геомагнітний шторм рівня G1. Що чекає на Землю та…

07/12/2025 21:00
  • Новини

Гороскоп 8–14 грудня: емоції, переговори і порядок у домі — що ще принесе новий тиждень

Тиждень рішучих «ні». Зірки попереджають про важливі межі в комунікаціях.

07/12/2025 19:40
  • Новини

Перетворіть підвіконня на зимовий город: які культури родять у квартирі в холодну пору року

Список міні-овочів для квартири. Що садити взимку і як доглядати?

07/12/2025 18:00
  • Новини

Що робить деруни жорсткими та як їх правильно готувати

Секрет ніжних дерунів. Проста технологія, про яку часто забувають.

07/12/2025 17:00
  • Різне

Чи варто йти по гриби взимку: які види витримують мороз і де їх шукати

Грудневі гриби в українських лісах — не казка. Що реально “вполювати” грибникам на початку зими?

07/12/2025 16:00
  • Новини

Нові правила переказів у Польщі: хто з українців потрапить під автоматичну перевірку рахунків

З 1 січня 2026 року польська податкова “бачитиме” всі транзакції. Кому з громадян України доведеться…

07/12/2025 15:00