Новини

Такої смачної домашньої ковбаси ви ще не куштували: простий рецепт

Приготувати ковбасу власноруч набагато простіше, ніж здається. Переконайтеся в цьому простого рецепта. Результат порадує і вас, і ваших гостей.

Раніше ми розповідали, як приготувати оселедець у маринаді.

Інгредієнти:

  • Свинина (нашийок, лопатка, задня частина) 2-2,5 кг
  • Сало – 500-700 г
  • Часник – 1 головка
  • Свинячі тонкі кишки – 5 м
  • Коньяк чи бренді – за бажанням
  • Сіль, перець, суха зелень (базилик, чебрець, орегано), мелений коріандр, мускатний горіх

Приготування:

  1. Кишки ретельно промийте під проточною водою.
  2. З м’яса видаліть кістки та хрящі. М’ясо та сало без шкірки дуже дрібно порубайте, змішайте в мисці, додайте сіль та спеції.
  3. Додайте у фарш дрібно порубаний часник і за бажанням дві столові ложки коньяку для аромату.
  4. На м’ясорубку надягніть насадку-трубочку для начинки ковбаси, зніміть ножі та грати. Натягніть кишку на трубочку, зв’яжіть кінчик ниткою і поступово начиняйте м’ясом і салом через трубочку в м’ясорубці. Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не луснула під час смаження.
  5. У разі виявлення дірки затягніть кишку перед нею ниткою. Також можна зав’язати ниткою ковбасу в будь-якому місці, щоб вийшло багато маленьких ковбасок.
  6. Покладіть ковбаски у холодильник на п’ять годин.
  7. Перед смаженням проколіть оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася.
  8. Сковороду наполовину залийте водою, покладіть туди ковбасу та варіть після закипання протягом чотирьох – п’яти хвилин.
  9. Після варіння змастіть ковбасу жиром або олією і відправте в розігріту до 240 градусів духовку приблизно на годину (до золотистої скоринки).

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 6-7 вересня

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

05/09/2025 23:33
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 6 вересня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

05/09/2025 23:02
  • Дача

Навесні, влітку чи під зиму: коли правильно сіяти насіння багаторічників

Експерти радять сіяти насіння одразу після збору, поки оболонка ще м’яка, та підтримувати постійну вологість…

05/09/2025 22:32
  • Новини

Торт «Лінивий»:готуємо без випікання за 15 хвилин

Хочете порадувати близьких смачним тортом, але немає часу стояти в духовці? Скористайтеся цим простим рецептом.

05/09/2025 21:57
  • Новини

Внутрішнім переселенцям скасують виплати: кого це стосується

Частина внутрішнього переміщених осіб втратить державну допомогу на проживання. У Мінсоцполітики назвали причини.

05/09/2025 21:03
  • Новини

Частині споживачів дозволили не платити за газ: хто у списках

Деяким споживачам газу більше не нараховуватимуть платежі за його доставку. Кого це стосується та з…

05/09/2025 19:56