Новини

Такої смачної домашньої ковбаси ви ще не куштували: простий рецепт

Приготувати ковбасу власноруч набагато простіше, ніж здається. Переконайтеся в цьому простого рецепта. Результат порадує і вас, і ваших гостей.

Раніше ми розповідали, як приготувати оселедець у маринаді.

Інгредієнти:

  • Свинина (нашийок, лопатка, задня частина) 2-2,5 кг
  • Сало – 500-700 г
  • Часник – 1 головка
  • Свинячі тонкі кишки – 5 м
  • Коньяк чи бренді – за бажанням
  • Сіль, перець, суха зелень (базилик, чебрець, орегано), мелений коріандр, мускатний горіх

Приготування:

  1. Кишки ретельно промийте під проточною водою.
  2. З м’яса видаліть кістки та хрящі. М’ясо та сало без шкірки дуже дрібно порубайте, змішайте в мисці, додайте сіль та спеції.
  3. Додайте у фарш дрібно порубаний часник і за бажанням дві столові ложки коньяку для аромату.
  4. На м’ясорубку надягніть насадку-трубочку для начинки ковбаси, зніміть ножі та грати. Натягніть кишку на трубочку, зв’яжіть кінчик ниткою і поступово начиняйте м’ясом і салом через трубочку в м’ясорубці. Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не луснула під час смаження.
  5. У разі виявлення дірки затягніть кишку перед нею ниткою. Також можна зав’язати ниткою ковбасу в будь-якому місці, щоб вийшло багато маленьких ковбасок.
  6. Покладіть ковбаски у холодильник на п’ять годин.
  7. Перед смаженням проколіть оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася.
  8. Сковороду наполовину залийте водою, покладіть туди ковбасу та варіть після закипання протягом чотирьох – п’яти хвилин.
  9. Після варіння змастіть ковбасу жиром або олією і відправте в розігріту до 240 градусів духовку приблизно на годину (до золотистої скоринки).

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Як записатися в ЦНАП онлайн за 5 кроків: без черг та нервів

Черги в ЦНАП - у минулому. Тепер ви можете записатися на потрібну послугу заздалегідь через…

21/07/2025 19:58
  • Статті

Обережно – спека: як розпізнати тепловий удар і врятуватися

 У літню спеку особливо вразливими є літні люди. З віком організм гірше переносить високі температури,…

21/07/2025 18:50
  • Новини

Не лише з ягід: несподівані ідеї для літнього киселя

Кисіль може бути не тільки смачним, а й корисним — особливо влітку, коли удосталь свіжі…

21/07/2025 17:48
  • Новини

До 29 серпня приймаються заявки на нову грошову допомогу: кого реєструють

Програма реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та діятиме до кінця серпня 2025 року.

21/07/2025 16:59
  • Статті

Середня пенсія – міф: як виживають українські пенсіонери

Понад 5 мільйонів пенсіонерів в Україні одержують менше 5000 гривень. Поки офіційна статистика малює оптимістичну…

21/07/2025 15:59
  • Новини

Прищипування томатів: як отримати рекордний урожай овочів

Одна нескладна процедура може суттєво вплинути на розмір і якість плодів. Дізнайтеся, навіщо та коли…

21/07/2025 15:25