Новини

Найсмачніша і найпопулярніша шоколадна паста: готуємо домашню нутеллу за 10 хвилин

У день улюбленої багатьма шоколадної пасти «Нутелли» саме час приготувати її самостійно. Пропонуємо простий рецепт, з яким легко впорається навіть дитина. Паста настільки смачна, що ви назавжди забудете про магазинний варіант!

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний шоколадний десерт.

Інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 80 г
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Лісові горіхи – 100 г
  • Соняшникова олія – 175 мл

Приготування:

  1. Необсмажені горіхи підсмажте на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи. Подрібніть їх у блендері, кавомолці чи м’ясорубці.
  2. Молоко підігрійте в мікрохвильовій печі, додайте ванілін і цукор. Трохи збийте блендером.
  3. Продовжуючи збивати молоко, влийте в нього соняшникову олію тонким струмком. Збивайте суміш близько хвилини, поки вона не почне загусати.
  4. Додайте в масу какао-порошок і збивайте ще кілька хвилин.
  5. Всипте в масу горіхи і перебийте блендером до однорідності.
  6. Щоб маса стала однорідною, її потрібно поставити в холодильник на шість-вісім годин. Проте понад вісім діб зберігати домашню нутелу не рекомендується.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Кому негайно потрібно пройти медогляд: попередження МОЗу

МОЗ нагадує про необхідніить медогляду дня деякизх категорій українців.

05/06/2025 18:58
  • Новини

Ви куштували смажену редиску? Шеф-кухар рекомендує

Молоду редиску ми звикли їсти у свіжому вигляді - цілою або в салаті зі сметаною.…

05/06/2025 17:59
  • Статті

Відстрочка від мобілізації щодо догляду: що змінилося за рішенням Кабміну

Змінилися правила отримання відстрочки від мобілізації для тих, хто доглядає за близькими.

05/06/2025 16:57
  • Новини

Безкоштовні адмінпослуги йдуть у минуле: Рада проголосувала за новий порядок та тарифи

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект, який запроваджує плату за раніше безкоштовні адміністративні послуги…

05/06/2025 16:16
  • Новини

Урожай яблук добре збережеться до наступного врожаю: від чого залежить їхня лежкість

Немає нічого кращого за соковите яблуко посеред зими. Але для цього важливо знати, як підвищити…

05/06/2025 15:00
  • Новини

Найсмачніший літній десерт: готуємо полуничне морозиво з п’яти інгредієнтів

Немає нічого смачнішого в спеку, ніж домашнє морозиво з ароматною полуницею. Переконайтеся в цьому самі!

05/06/2025 14:22