Новини

Всіми улюблений торт «Сметанник» на новий лад: вийде ще смачніше – оригінальний рецепт

“Сметанник” – це популярний домашній торт, який обов’язково був на святковому столі ще 30-40 років тому. А взагалі історія цього торта сягає часів Київської Русі і готували його спочатку селяни, у яких були свої молоко та сметана.

Пізніше торт завоював загальну любов і став популярним частуванням не лише у селах, а й у містах. Зараз на святковий стіл прийнято готувати щось вишуканіше, хоча «Сметанник» – це наше дитинство. Та й сам торт дуже смачний, ніжний та соковитий.

Читайте також: Смак дитинства: готуємо торт «Сметанник» за класичним рецептом – м’який та неймовірно соковитий

Пропонуємо рецепт зі згущеним молоком. Саме завдяки згущеному молоку, ви отримаєте неймовірно м’які коржі з легким відтінком карамелі.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 банку згущеного молока
  • 100 г вершкового масла
  • 300 г пшеничного борошна
  • 400 г 20% сметани
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. ложка соди
  • 1 ч. ложка оцту (9%)
  • 2 ст. ложки какао

Для крему:

  • 600 г сметани
  • 150 із цукрової пудри

Приготування:

  1. Дістаньте вершкове масло з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м’яким. Не розтоплюйте його на плиті або в мікрохвильовій печі.
  2. У глибокій мисці з’єднайте масло та яйця, ретельно перемішайте віночком або міксером до однорідної маси. Потім додайте згущене молоко і знову перемішайте.
  3. Погасіть оцтом соду і додайте в яєчну масу. Поступово просіюйте борошно, ретельно перемішуючи до отримання однорідного тіста.
  4. Поділіть тісто на дві рівні частини. В одну частину додайте какао і добре розмішайте.
  5. Ще один момент, у частину, де буде какао, додайте на дві столові ложки менше борошна, а в ту частину, де не буде какао, на дві столові ложки більше.
  6. Підготуйте форму для випікання, змастивши її олією або застеливши пергаментом. Вилийте першу частину тіста і випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 30-40 хвилин. Після випікання дайте коржу охолонути, потім повторіть процес з другою частиною тіста.
  7. Кожен корж розріжте навпіл, щоб отримати чотири тонкі коржі. В окремій мисці збийте сметану з пудрою до однорідної консистенції (рекомендується збивати 10-15 хвилин для досягнення найкращого результату). Приберіть крем у холодильник на 1 годину.
  8. Після охолодження зберіть торт. На перший шоколадний корж нанесіть крем, потім накрийте другим білим, змастивши знову. Повторіть із третім коржем. Краї торта обережно обріжте, щоб він виглядав акуратно. Використовуйте обрізки для крихти, щоб прикрасити торт.
  9. Приберіть готовий торт у холодильник на ніч. Вранці ви зможете насолодитися чудовим «Сметанником».

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Слабкість у м’язах: коли це не вік, а хвороба

Відчуваєте, що підйом сходами став стомлюючим, а сумки здаються важчими? Це може бути не просто…

22/07/2025 20:57
  • Новини

Військова служба 60+: контракт за бажанням та без обмежень

З 2025 року українці віком від 60 років отримали право добровільно служити за контрактом в…

22/07/2025 19:59
  • Статті

Інвалідність по-новому: як працює нова система оформлення допомоги

У системі соцвиплат – важливі зміни. Наразі призначенням та виплатами допомоги людям з інвалідністю займається…

22/07/2025 18:42
  • Новини

Солодко-солона насолода: оригінальний рецепт від одеситки

Цей рецепт – яскравий доказ того, що кулінарні експерименти можуть бути простими та смачними. Малина,…

22/07/2025 17:52
  • Новини

Рада проголосувала за законопроект, який обмежує незалежність антикорупційних органів

Верховна Рада проголосувала за закон, який значно розширює повноваження генерального прокурора та обмежує незалежність НАБУ…

22/07/2025 17:18
  • Статті

«Стокгольмський синдром» Орбана: чому прем’єр Угорщини став адвокатом Кремля

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову шокував Європу проросійською заявою. Що змушує лідера країни-члена ЄС підтримувати…

22/07/2025 16:25