Новини

Всіми улюблений торт «Сметанник» на новий лад: вийде ще смачніше – оригінальний рецепт

“Сметанник” – це популярний домашній торт, який обов’язково був на святковому столі ще 30-40 років тому. А взагалі історія цього торта сягає часів Київської Русі і готували його спочатку селяни, у яких були свої молоко та сметана.

Пізніше торт завоював загальну любов і став популярним частуванням не лише у селах, а й у містах. Зараз на святковий стіл прийнято готувати щось вишуканіше, хоча «Сметанник» – це наше дитинство. Та й сам торт дуже смачний, ніжний та соковитий.

Читайте також: Смак дитинства: готуємо торт «Сметанник» за класичним рецептом – м’який та неймовірно соковитий

Пропонуємо рецепт зі згущеним молоком. Саме завдяки згущеному молоку, ви отримаєте неймовірно м’які коржі з легким відтінком карамелі.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 банку згущеного молока
  • 100 г вершкового масла
  • 300 г пшеничного борошна
  • 400 г 20% сметани
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. ложка соди
  • 1 ч. ложка оцту (9%)
  • 2 ст. ложки какао

Для крему:

  • 600 г сметани
  • 150 із цукрової пудри

Приготування:

  1. Дістаньте вершкове масло з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м’яким. Не розтоплюйте його на плиті або в мікрохвильовій печі.
  2. У глибокій мисці з’єднайте масло та яйця, ретельно перемішайте віночком або міксером до однорідної маси. Потім додайте згущене молоко і знову перемішайте.
  3. Погасіть оцтом соду і додайте в яєчну масу. Поступово просіюйте борошно, ретельно перемішуючи до отримання однорідного тіста.
  4. Поділіть тісто на дві рівні частини. В одну частину додайте какао і добре розмішайте.
  5. Ще один момент, у частину, де буде какао, додайте на дві столові ложки менше борошна, а в ту частину, де не буде какао, на дві столові ложки більше.
  6. Підготуйте форму для випікання, змастивши її олією або застеливши пергаментом. Вилийте першу частину тіста і випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 30-40 хвилин. Після випікання дайте коржу охолонути, потім повторіть процес з другою частиною тіста.
  7. Кожен корж розріжте навпіл, щоб отримати чотири тонкі коржі. В окремій мисці збийте сметану з пудрою до однорідної консистенції (рекомендується збивати 10-15 хвилин для досягнення найкращого результату). Приберіть крем у холодильник на 1 годину.
  8. Після охолодження зберіть торт. На перший шоколадний корж нанесіть крем, потім накрийте другим білим, змастивши знову. Повторіть із третім коржем. Краї торта обережно обріжте, щоб він виглядав акуратно. Використовуйте обрізки для крихти, щоб прикрасити торт.
  9. Приберіть готовий торт у холодильник на ніч. Вранці ви зможете насолодитися чудовим «Сметанником».

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Чудова альтернатива котлетам: соковиті рулетики з куркою та кунжутом

Ці рулетики готуються за лічені хвилини, а виглядають — наче з ресторану. Порадуйте свою родину…

24/10/2025 22:46
  • Новини

Як чай впливає на здоров’я кісток: неочікуване дослідження

Багато хто вважає, що чай вимиває кальцій із організму, але чи справді це так –…

24/10/2025 22:22
  • Новини

Відтермінування опалювального сезону: чи варто чекати його у жовтні

Опалювальний сезон в Україні для побутових споживачів так і не розпочався. Експерт розповів, коли в…

24/10/2025 21:34
  • Статті

Визначення полярності SMD-світлодіодів: маркування, перевірка та типові помилки

Розуміння, де у SMD LED знаходиться анод, а де катод, - один із ключових моментів…

24/10/2025 21:09
  • Новини

Стягнення додаткових відрахувань: в уряді зробили важливу заяву щодо пенсій

Чи стануть обов’язковими накопичувальні відрахування на пенсію для українців – відповів міністр соцполітики Денис Улютін.

24/10/2025 20:26
  • Новини

Дві категорії українців отримають кошти на нове житло: що для цього треба

Держава запровадила нову програму підтримки переселенців. Грошові ваучери до 2 мільйонів гривень зможуть отримати кілька…

24/10/2025 19:49