Новини

Як приготувати традиційний австралійський хліб, який вражає смаком та ароматом

Раніше ми давали оригінальний рецепт приготування хліба з хрусткою скоринкою: набагато смачніший за магазинний

Дампер — це традиційний австралійський бездріжджовий хліб, який має простий склад та чудовий смак. Його можна приготувати без особливих зусиль, і він ідеально підходить для будь-якої страви. Відсутність дріжджів робить його приготування швидким і доступним для кожного, навіть для тих, хто не має великого досвіду в кулінарії.

Інгредієнти:

  • Мука самопідйомна — 450 г
  • Оливкова олія — 1 ст.л.
  • Тепла вода — 225-250 мл
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Розмарин — 3 гілочки (або 0,5-1 ч.л. сушеного)
  • Оливки — 1 банка

Приготування:

  1. Просіюємо муку — почніть з того, щоб просіяти муку через сито, що дозволить їй бути більш повітряною та легшою для замішування.
  2. Готуємо суміш — зробіть у центрі просіяної муки невелике заглиблення. У це заглиблення додайте оливкову олію, сіль, теплу воду та дрібно нарізаний або подрібнений розмарин (якщо ви використовуєте сушений розмарин, додайте 0,5-1 ч.л. залежно від вашого смаку).
  3. Замішуємо тісто — почніть поступово перемішувати інгредієнти за допомогою ложки або рук. Замішуйте тісто до однорідної консистенції. Воно повинно бути м’яким, але не липким. Якщо тісто вийшло занадто сухим, додайте ще трохи води.
  4. Вставляємо оливки — після того, як тісто стало однорідним, на поверхню розкачаного тіста викладіть нарізані оливки. Обережно замісіть тісто, щоб оливки рівномірно розподілилися по всьому об’єму.
  5. Формуємо хліб — дайте тісту форму плоскої лепешки або кола. Ви можете зробити неглибокий хрестоподібний надріз на верхній частині тіста, що допоможе хлібу рівномірно підніматися під час випікання. Або ж використовуйте дерев’яну лопатку, щоб залишити горизонтальний, вертикальний і діагональний відбитки.
  6. Випікаємо дампер — розігрійте духовку до 180-200°C і випікайте хліб протягом 30-35 хвилин. Готовність можна перевірити, постукуючи по низу хліба — він повинен звучати порожньо.
  7. Подаємо дампер — після того, як хліб охолоне трохи, подавайте його до столу. Ви можете подавати його з оливковою олією, бальзамічним оцтом або з вершковим маслом.

Дампер — це чудова альтернатива звичайному хлібу, і його можна смакувати як самостійно, так і з різноманітними гарнірами або супами. Цей хліб додає затишку та тепла будь-якому столу!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Понад 10 мільярдів гривень пенсій українців “застрягли” на рахунках Ощадбанку: кому не перерахували гроші

Частина пенсіонерів не може скористатися своїми пенсійними виплатами, оскільки їх "заморозили". Кого це стосується та…

31/05/2025 10:16
  • Новини

Важливе попередження для тих, хто отримав тисячу Зеленського на картку у банку

Стосується усіх, хто отримав тисячу гривень Зеленського на банківську картку. В одному з банків звернулися…

31/05/2025 08:47
  • Новини

Свята та народні прикмети 31 травня – що сьогодні треба зробити, щоб привабити в дім достаток

31 травня в Україні відзначають Всесвітній день без тютюну, Всесвітній день блондинок, День працівників видавництв,…

31/05/2025 07:31
  • Новини

Доплати пенсіонерам у віці 60+: які суми українці можуть отримати додатково до пенсії у 2025 році

В Україні окрім пенсій, деякі українці можуть отримувати різні види доплат і надбавок. Чи мають…

31/05/2025 06:33
  • Новини

Погода на вихідні 31 травня – 1 червня: чого чекати українцям

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

30/05/2025 22:50
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 31 травня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

30/05/2025 22:10