Новини

Як приготувати традиційний австралійський хліб, який вражає смаком та ароматом

Раніше ми давали оригінальний рецепт приготування хліба з хрусткою скоринкою: набагато смачніший за магазинний

Дампер — це традиційний австралійський бездріжджовий хліб, який має простий склад та чудовий смак. Його можна приготувати без особливих зусиль, і він ідеально підходить для будь-якої страви. Відсутність дріжджів робить його приготування швидким і доступним для кожного, навіть для тих, хто не має великого досвіду в кулінарії.

Інгредієнти:

  • Мука самопідйомна — 450 г
  • Оливкова олія — 1 ст.л.
  • Тепла вода — 225-250 мл
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Розмарин — 3 гілочки (або 0,5-1 ч.л. сушеного)
  • Оливки — 1 банка

Приготування:

  1. Просіюємо муку — почніть з того, щоб просіяти муку через сито, що дозволить їй бути більш повітряною та легшою для замішування.
  2. Готуємо суміш — зробіть у центрі просіяної муки невелике заглиблення. У це заглиблення додайте оливкову олію, сіль, теплу воду та дрібно нарізаний або подрібнений розмарин (якщо ви використовуєте сушений розмарин, додайте 0,5-1 ч.л. залежно від вашого смаку).
  3. Замішуємо тісто — почніть поступово перемішувати інгредієнти за допомогою ложки або рук. Замішуйте тісто до однорідної консистенції. Воно повинно бути м’яким, але не липким. Якщо тісто вийшло занадто сухим, додайте ще трохи води.
  4. Вставляємо оливки — після того, як тісто стало однорідним, на поверхню розкачаного тіста викладіть нарізані оливки. Обережно замісіть тісто, щоб оливки рівномірно розподілилися по всьому об’єму.
  5. Формуємо хліб — дайте тісту форму плоскої лепешки або кола. Ви можете зробити неглибокий хрестоподібний надріз на верхній частині тіста, що допоможе хлібу рівномірно підніматися під час випікання. Або ж використовуйте дерев’яну лопатку, щоб залишити горизонтальний, вертикальний і діагональний відбитки.
  6. Випікаємо дампер — розігрійте духовку до 180-200°C і випікайте хліб протягом 30-35 хвилин. Готовність можна перевірити, постукуючи по низу хліба — він повинен звучати порожньо.
  7. Подаємо дампер — після того, як хліб охолоне трохи, подавайте його до столу. Ви можете подавати його з оливковою олією, бальзамічним оцтом або з вершковим маслом.

Дампер — це чудова альтернатива звичайному хлібу, і його можна смакувати як самостійно, так і з різноманітними гарнірами або супами. Цей хліб додає затишку та тепла будь-якому столу!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Таємниці ядерного вибуху на Харківщині: експеримент, про який замовчували

У липні 1972 року, всього за 100 кілометрів від Полтави, Радянський Союз провів секретний підземний…

15/07/2025 19:53
  • Новини

Половина українців не отримає виплат за зруйновані будинки: причина в одному документі

Держава обіцяє до 500 тисяч гривень за ремонт зруйнованого житла. Але, щоб їх отримати, потрібно…

15/07/2025 19:14
  • Статті

Старіти – не означає забувати про себе: гігієна літніх без помилок

Догляд за тілом та шкірою у літньому віці вимагає делікатності та уваги. Чому важливо не…

15/07/2025 18:48
  • Новини

5 інгредієнтів – і суп готовий: швидкий рецепт із плавленими сирками

Простий, але дуже смачний суп, який точно приживеться у вашому домашньому меню. Плавлені сирки надають…

15/07/2025 17:38
  • Новини

У Пенсійному фонді прозвітували про підвищення пенсій: наскільки зросли виплати

Незважаючи на офіційне збільшення пенсійних виплат в Україні, більшість пенсіонерів, як і раніше, виживають, а…

15/07/2025 16:56
  • Статті

Держава безкоштовно видає електроскутери: кому належить і як оформити

Електроскутер - це не розкіш, а засіб пересування, який можна отримати безкоштовно. Розбираємо, хто може…

15/07/2025 15:53