Новини

Як приготувати традиційний австралійський хліб, який вражає смаком та ароматом

Раніше ми давали оригінальний рецепт приготування хліба з хрусткою скоринкою: набагато смачніший за магазинний

Дампер — це традиційний австралійський бездріжджовий хліб, який має простий склад та чудовий смак. Його можна приготувати без особливих зусиль, і він ідеально підходить для будь-якої страви. Відсутність дріжджів робить його приготування швидким і доступним для кожного, навіть для тих, хто не має великого досвіду в кулінарії.

Інгредієнти:

  • Мука самопідйомна — 450 г
  • Оливкова олія — 1 ст.л.
  • Тепла вода — 225-250 мл
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Розмарин — 3 гілочки (або 0,5-1 ч.л. сушеного)
  • Оливки — 1 банка

Приготування:

  1. Просіюємо муку — почніть з того, щоб просіяти муку через сито, що дозволить їй бути більш повітряною та легшою для замішування.
  2. Готуємо суміш — зробіть у центрі просіяної муки невелике заглиблення. У це заглиблення додайте оливкову олію, сіль, теплу воду та дрібно нарізаний або подрібнений розмарин (якщо ви використовуєте сушений розмарин, додайте 0,5-1 ч.л. залежно від вашого смаку).
  3. Замішуємо тісто — почніть поступово перемішувати інгредієнти за допомогою ложки або рук. Замішуйте тісто до однорідної консистенції. Воно повинно бути м’яким, але не липким. Якщо тісто вийшло занадто сухим, додайте ще трохи води.
  4. Вставляємо оливки — після того, як тісто стало однорідним, на поверхню розкачаного тіста викладіть нарізані оливки. Обережно замісіть тісто, щоб оливки рівномірно розподілилися по всьому об’єму.
  5. Формуємо хліб — дайте тісту форму плоскої лепешки або кола. Ви можете зробити неглибокий хрестоподібний надріз на верхній частині тіста, що допоможе хлібу рівномірно підніматися під час випікання. Або ж використовуйте дерев’яну лопатку, щоб залишити горизонтальний, вертикальний і діагональний відбитки.
  6. Випікаємо дампер — розігрійте духовку до 180-200°C і випікайте хліб протягом 30-35 хвилин. Готовність можна перевірити, постукуючи по низу хліба — він повинен звучати порожньо.
  7. Подаємо дампер — після того, як хліб охолоне трохи, подавайте його до столу. Ви можете подавати його з оливковою олією, бальзамічним оцтом або з вершковим маслом.

Дампер — це чудова альтернатива звичайному хлібу, і його можна смакувати як самостійно, так і з різноманітними гарнірами або супами. Цей хліб додає затишку та тепла будь-якому столу!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Українцям видають безкоштовні продуктові набори: попередня реєстрація не потрібна

Частина українців можуть отримати продуктові набори в межах програми допомоги від відомої міжнародної організації. Як…

15/04/2025 10:45
  • Новини

Індексація пенсій 2025: чому частина пенсіонерів отримали менше, ніж очікували (відео)

В Україні провели чергову індексацію пенсій. Втім, частина пенсіонерів взагалі не отримали підвищення, а частина…

15/04/2025 10:06
  • Новини

Дрони атакували російський Курськ, зайнялася багатоповерхівка – воєнне зведення 15 квітня

Росія продовжує обстрілювати мирні населені пункти України. У Генштабі ЗСУ детально розповіли про ситуацію на…

15/04/2025 08:46
  • Новини

Як призначають пенсію звільненим із військової служби і кому можуть відмовити у виплаті

Порядок пенсійного забезпечення військовослужбовців визначають норми Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової…

15/04/2025 07:33
  • Новини

Свята та народні прикмети 15 квітня – чому сьогодні не можна витрушувати подушки і матраци

15 квітня в Україні відзначають День кримінального розшуку, День фахівця з радіоелектронної боротьби, День боротьби…

15/04/2025 06:36
  • Новини

Деяким пенсіонерам доведеться замінити пенсійне посвідчення: що повідомили у Пенсійному фонді

Кому з українців потрібно обов’язково замінити пенсійне посвідчення. Ось що розповіли у Пенсійному фонді.

15/04/2025 05:28