Качку заздалегідь розморозити, якщо вона заморожена.
Обпалити тушку, видалити пір’я, що залишилися, зайвий жир і шкіру.
Промити качку зовні та всередині, обсушити паперовим рушником.
Для маринаду з’єднати олію, цукор, сіль, перець, нарізаний часник і перемішати.
Змастити качку часниковою олією з усіх боків, загорнути у харчову плівку і прибрати у холодильник на 3-6 годин.
Очистити цибулю, нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з олією 5-7 хвилин.
Яблуко почистити, нарізати кубиками, додати до цибулі і обсмажити 1-2 хвилини.
Викласти квашену капусту, перемішати, додати перець і цукор, тушкувати на слабкому вогні 10-15 хвилин. Остудити начинку.
Нафарширувати качку приготованою начинкою і покласти у форму для запікання, закріпити краї розрізу зубочистками або ниткою.
Нафарширувати качку приготованою начинкою, закріпити розріз на черевці зубочистками або ниткою і покласти у форму для запікання.
Накрити качку фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 1,5-2 години.
Зняти фольгу, змастити качку соком, що утворився, і запікати ще 30 хвилин.
Приготуйте також:
Новий тиждень обіцяє емоційні глибини та внутрішню правду. Настав час розібратися в почуттях та бути…
У червні 2025 року Пенсійний фонд зафіксував рекордну офіційну зарплату – понад 22 тисячі гривень.…
Запечені буряки з ніжною курячою начинкою та ароматними спеціями — це не просто закуска, а…
Часто багато пенсіонерів відмовляються від операції із заміни колінного або кульшового суглоба через непомірно високу…
«Одеському життю» виповнилося 18 років!
Юлія Свириденко – новий прем'єр України. Без коси, популізму та політичного театру, але з програмою…