Побутує поширена думка про виключну користь квашених і кисломолочних продуктів. Проте відома дієтологиня розвінчує міф, який з ними пов’язаний.
Ганна Столінська – лікарка-дієтологиня, яка стверджує, що «пробіотична їжа – це міф». Вона переконує, що кефіри та йогурти, квашена капуста, огірки та помідори не є пробіотиками.
«Ці продукти виробляються шляхом молочнокислого бродіння, тому містять молочнокислі бактерії. Але ми не знаємо, скільки їх у них. Крім того, у нас є соляна кислота в нашому шлунку, і ми не знаємо, скільки цих корисних бактерій досягає кишечника», – цитує дієтологиню видання Оnet.
Ганна Столінська вважає нісенітницею твердження про натуральні пробіотики в квашених і кисломолочних продуктах. На думку лікарки, краще приймати пробіотики в мікрокапсулах.
Відсутність пробіотичного ефекту зовсім не означає, що квашені та кисломолочні продукти не корисні і їх не варто вживати. Вони мають свої позитивні властивості.
Лікарка каже, що соління корисні тому, що це – овочі, а під час бродіння кількість цукру в них зменшується, і продукти стають менш калорійними. Вони багаті на вітаміни та мінерали. Кисломолочні продукти також значно корисніші для здоров’я, ніж інші молочні продукти. Тому усе це варто їсти.
Читайте також:
Частина українців можуть зареєструватися на отримання грошової допомоги від відомої міжнародної організації. Заявки прийматимуть один…
Вчені розкрили таємницю, над якою ламали голови століттями: чому річки залишаються прісними, хоча постійно несуть…
Щоб платити тільки за той газ, який ви реально використали, не забувайте щомісяця передавати показання…
Станом на 1 липня 2025 року середній розмір призначеної пенсійної виплати в Україні становить 6 410…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.