Побутує поширена думка про виключну користь квашених і кисломолочних продуктів. Проте відома дієтологиня розвінчує міф, який з ними пов’язаний.
Ганна Столінська – лікарка-дієтологиня, яка стверджує, що «пробіотична їжа – це міф». Вона переконує, що кефіри та йогурти, квашена капуста, огірки та помідори не є пробіотиками.
«Ці продукти виробляються шляхом молочнокислого бродіння, тому містять молочнокислі бактерії. Але ми не знаємо, скільки їх у них. Крім того, у нас є соляна кислота в нашому шлунку, і ми не знаємо, скільки цих корисних бактерій досягає кишечника», – цитує дієтологиню видання Оnet.
Ганна Столінська вважає нісенітницею твердження про натуральні пробіотики в квашених і кисломолочних продуктах. На думку лікарки, краще приймати пробіотики в мікрокапсулах.
Відсутність пробіотичного ефекту зовсім не означає, що квашені та кисломолочні продукти не корисні і їх не варто вживати. Вони мають свої позитивні властивості.
Лікарка каже, що соління корисні тому, що це – овочі, а під час бродіння кількість цукру в них зменшується, і продукти стають менш калорійними. Вони багаті на вітаміни та мінерали. Кисломолочні продукти також значно корисніші для здоров’я, ніж інші молочні продукти. Тому усе це варто їсти.
Читайте також:
Простий метод від доктора Раджана, як різати цибулю без страждань. Цей ролик набрав в Tik…
Перший сніг може випасти вже найближчим часом. Синоптикиня попередила про кліматичні зміни в Україні та…
У Міністерстві внутрішніх справ звернулися до українців із попередженням. Шахраї вигадали нову схему обману, через…
В Україні понад 160 тисяч пенсіонерів залишаються у списках військовозобов’язаних. Відмова від служби для них…
12 вересня, з Ужгорода вирушили перші прямі рейси до столиць Європи. Як курсують нові поїзди…
В Україні навіть неповнолітні можуть офіційно зареєструвати транспортний засіб на своє ім’я. Законодавство дозволяє таке…