Побутує поширена думка про виключну користь квашених і кисломолочних продуктів. Проте відома дієтологиня розвінчує міф, який з ними пов’язаний.
Ганна Столінська – лікарка-дієтологиня, яка стверджує, що «пробіотична їжа – це міф». Вона переконує, що кефіри та йогурти, квашена капуста, огірки та помідори не є пробіотиками.
«Ці продукти виробляються шляхом молочнокислого бродіння, тому містять молочнокислі бактерії. Але ми не знаємо, скільки їх у них. Крім того, у нас є соляна кислота в нашому шлунку, і ми не знаємо, скільки цих корисних бактерій досягає кишечника», – цитує дієтологиню видання Оnet.
Ганна Столінська вважає нісенітницею твердження про натуральні пробіотики в квашених і кисломолочних продуктах. На думку лікарки, краще приймати пробіотики в мікрокапсулах.
Відсутність пробіотичного ефекту зовсім не означає, що квашені та кисломолочні продукти не корисні і їх не варто вживати. Вони мають свої позитивні властивості.
Лікарка каже, що соління корисні тому, що це – овочі, а під час бродіння кількість цукру в них зменшується, і продукти стають менш калорійними. Вони багаті на вітаміни та мінерали. Кисломолочні продукти також значно корисніші для здоров’я, ніж інші молочні продукти. Тому усе це варто їсти.
Читайте також:
Місцями можливі пориви вітру до 15–20 м/с на заході та в гірських районах — слід…
Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні приділяти особливу увагу здоров'ю
Смерть домашнього вихованця - важке випробування для сім'ї. Хочеться помолитися, щоб полегшало, але чи можна…
Листопад – місяць турботи про себе. Осінь вступає у свої права, і наш організм потребує…
Пенсійний фонд України нагадав: переселенці, які отримують допомогу на проживання, мають повідомити про будь-які зміни,…
Втрати оцінюють у 100 мільйонів доларів. Як атака РФ вдарила по українському ринку медикаментів?