Десерти з гарбуза неймовірно корисні, і в першу чергу завдяки тому, що гарбуз містить повний комплекс вітамінів. Це в першу чергу вітаміни С і В, що допомагають подолати втому, безсоння та безпричинну дратівливість.
Але особливо цінується гарбуз за наявність такого вітаміну, як вітамін Т. Є гіпотеза, що вітамін Т є сумішшю фолієвої кислоти, вітаміну B12 і ДНК. Вітамін Т бере активну участь у згортанні крові.
Щоб приготувати ароматний гарбуз із золотистою скоринкою, дотримуйтесь цих порад.
Нарізайте гарбуз на рівні шматочки (не більше 2 см), щоб він рівномірно пропікся.
Не додавайте сіль до початку запікання, щоб гарбуз не втратив сік. Краще посипте гарбуз цукром – він створить карамельну скоринку і додасть додаткової солодкості.
Перед запіканням посипте гарбуз стружкою вершкового масла – це надасть страві особливого смаку.
Експериментуйте зі спеціями: гарбуз чудово поєднується з чилі, куркумою, каррі, паприкою, коріандром, розмарином, мускатним горіхом та корицею.
Запікати гарбуз краще починати при температурі 170 градусів протягом перших 20 хвилин, після чого можна збільшити температуру. Для збереження соковитості можна спочатку накрити гарбуз фольгою.
Для посилення солодкості полийте гарбуз медом, посипте цукром і додайте розмарин або корицю. Випікати при температурі 200 градусів близько 40 хвилин.
Маленькі гарбузи можна запікати повністю, не знімаючи шкірки. Просто проколіть їх виделкою і запікайте приблизно 1 годину при 200 градусах.
Вам буде корисно:
Встановлюючи паркан між ділянками, важливо враховувати не лише свої бажання, а й норми законодавства —…
Фінансова допомога від NRC знову доступна для частини заявників, які реєструвалися наприкінці січня 2025 року.…
Пенсії в Україні виплачуються через відділення Укрпошти чи через банки. Пенсіонери можуть самі обирати зручний…
У сучасному виробничому процесі технічні умови (ТУ) відіграють ключову роль. Це не просто внутрішній документ…
Багато городників не приділяють уваги гірчиці як сидерату, вважаючи її другорядною рослиною. Але дарма!
Великдень — це час, коли хочеться тепла, домашнього затишку й особливих смаків. Якщо вам до…