Десерти з гарбуза неймовірно корисні, і в першу чергу завдяки тому, що гарбуз містить повний комплекс вітамінів. Це в першу чергу вітаміни С і В, що допомагають подолати втому, безсоння та безпричинну дратівливість.
Але особливо цінується гарбуз за наявність такого вітаміну, як вітамін Т. Є гіпотеза, що вітамін Т є сумішшю фолієвої кислоти, вітаміну B12 і ДНК. Вітамін Т бере активну участь у згортанні крові.
Щоб приготувати ароматний гарбуз із золотистою скоринкою, дотримуйтесь цих порад.
Нарізайте гарбуз на рівні шматочки (не більше 2 см), щоб він рівномірно пропікся.
Не додавайте сіль до початку запікання, щоб гарбуз не втратив сік. Краще посипте гарбуз цукром – він створить карамельну скоринку і додасть додаткової солодкості.
Перед запіканням посипте гарбуз стружкою вершкового масла – це надасть страві особливого смаку.
Експериментуйте зі спеціями: гарбуз чудово поєднується з чилі, куркумою, каррі, паприкою, коріандром, розмарином, мускатним горіхом та корицею.
Запікати гарбуз краще починати при температурі 170 градусів протягом перших 20 хвилин, після чого можна збільшити температуру. Для збереження соковитості можна спочатку накрити гарбуз фольгою.
Для посилення солодкості полийте гарбуз медом, посипте цукром і додайте розмарин або корицю. Випікати при температурі 200 градусів близько 40 хвилин.
Маленькі гарбузи можна запікати повністю, не знімаючи шкірки. Просто проколіть їх виделкою і запікайте приблизно 1 годину при 200 градусах.
Вам буде корисно:
Новий порядок: посвідчення осіб з інвалідністю більше не потребують термінової заміни. Пояснюємо, що змінилося.
Бажаєте здивувати близьких ароматною закускою? Ці помідори по-корейськи готуються без варіння і вже за ніч…
З 2024 року виплати ветеранам приурочені не до 9 травня, а до Дня Незалежності –…
Українці, які мають 34 роки страхового стажу, можуть вийти на пенсію у 60 років. При…
Магнітні бурі – це періоди, коли багато людей відчувають погіршення самопочуття, виникають проблеми зі здоров'ям.…
Дехто не підозрює, що має право не платити за "комуналку" – розповідаємо, як це зробити…