Десерти з гарбуза неймовірно корисні, і в першу чергу завдяки тому, що гарбуз містить повний комплекс вітамінів. Це в першу чергу вітаміни С і В, що допомагають подолати втому, безсоння та безпричинну дратівливість.
Але особливо цінується гарбуз за наявність такого вітаміну, як вітамін Т. Є гіпотеза, що вітамін Т є сумішшю фолієвої кислоти, вітаміну B12 і ДНК. Вітамін Т бере активну участь у згортанні крові.
Щоб приготувати ароматний гарбуз із золотистою скоринкою, дотримуйтесь цих порад.
Нарізайте гарбуз на рівні шматочки (не більше 2 см), щоб він рівномірно пропікся.
Не додавайте сіль до початку запікання, щоб гарбуз не втратив сік. Краще посипте гарбуз цукром – він створить карамельну скоринку і додасть додаткової солодкості.
Перед запіканням посипте гарбуз стружкою вершкового масла – це надасть страві особливого смаку.
Експериментуйте зі спеціями: гарбуз чудово поєднується з чилі, куркумою, каррі, паприкою, коріандром, розмарином, мускатним горіхом та корицею.
Запікати гарбуз краще починати при температурі 170 градусів протягом перших 20 хвилин, після чого можна збільшити температуру. Для збереження соковитості можна спочатку накрити гарбуз фольгою.
Для посилення солодкості полийте гарбуз медом, посипте цукром і додайте розмарин або корицю. Випікати при температурі 200 градусів близько 40 хвилин.
Маленькі гарбузи можна запікати повністю, не знімаючи шкірки. Просто проколіть їх виделкою і запікайте приблизно 1 годину при 200 градусах.
Вам буде корисно:
Цього жовтня наша улюблена газета «На пенсії» відзначає особливу подію — 20 років разом із…
З 1 липня 2025 року Пенсійний фонд України перебрав на себе 16 видів доплат для…
Чому осіння обрізка троянд так важлива і як не припуститися помилок? Поради садівникам: як підготувати…
Вересень в Україні розпочався з аномально теплої та сонячної погоди, яка нагадувала літо. Але метеорологи…
Сирок і яйця у смачному поєднанні. Цей рецепт згодиться на кожен день і підійде до…
Данило Гетманцев нагадав що вже 150 днів у Верховній раді не можуть розглянути законопроєкт про…