Наші предки задовго до появи чаю з Індії та Китаю вживали напої з трав і коренів, коли хотіли уникнути застуди та відновити сили після важкої роботи.
• Порізати часточками 3 неочищені яблука середнього розміру, залити 1 літром кип’яченої води, варити 10 хвилин на слабкому вогні, настояти 30 хвилин, додати мед за смаком і пити як чай.
• Чайну ложку журавлини покласти у склянку, ягоди розім’яти ложкою, додати цукор і залити гарячим чаєм.
• Плоди глоду і шипшини по 2 частини, плоди малини 1 частина. Заварити з розрахунку 1 чайна ложка суміші на 2 склянки окропу, настояти 30 хвилин. Пити з медом або варенням.
• 1 столову ложку хвоща польового заварити склянкою окропу, настояти 1 годину, процідити, випити протягом дня.
• 2 столові ложки сухої трави череди залити 2 склянками окропу, настояти 1 годину, процідити.
З книги «Божа аптека»
Читайте також:
Під час відключень електроенергії головне - не розгубитися. Варто знати, де поруч можна знайти тепло,…
Власники житла часто помилково вважають, що прописка мешканця може надати йому майнові права. Проте у…
Знайома картина: відпрошуватися з роботи, стояти в черзі, а потім дізнатися, що бракує одного паперу.…
Ім’я Олена має давньогрецьке походження. У Стародавній Греції так звали богиню родючості та знамениту Єлену…
В українських пенсіонерів побільшало способів пройти обов'язкову ідентифікацію до 31 грудня. Особливо це важливо для…
Осінні грядки – шанс забезпечити себе свіжими овочами з ранньої весни. Дотримавшись простих правил посадки,…