Наші предки задовго до появи чаю з Індії та Китаю вживали напої з трав і коренів, коли хотіли уникнути застуди та відновити сили після важкої роботи.
• Порізати часточками 3 неочищені яблука середнього розміру, залити 1 літром кип’яченої води, варити 10 хвилин на слабкому вогні, настояти 30 хвилин, додати мед за смаком і пити як чай.
• Чайну ложку журавлини покласти у склянку, ягоди розім’яти ложкою, додати цукор і залити гарячим чаєм.
• Плоди глоду і шипшини по 2 частини, плоди малини 1 частина. Заварити з розрахунку 1 чайна ложка суміші на 2 склянки окропу, настояти 30 хвилин. Пити з медом або варенням.
• 1 столову ложку хвоща польового заварити склянкою окропу, настояти 1 годину, процідити, випити протягом дня.
• 2 столові ложки сухої трави череди залити 2 склянками окропу, настояти 1 годину, процідити.
З книги «Божа аптека»
Читайте також:
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Експерти радять сіяти насіння одразу після збору, поки оболонка ще м’яка, та підтримувати постійну вологість…
Хочете порадувати близьких смачним тортом, але немає часу стояти в духовці? Скористайтеся цим простим рецептом.
Частина внутрішнього переміщених осіб втратить державну допомогу на проживання. У Мінсоцполітики назвали причини.
Деяким споживачам газу більше не нараховуватимуть платежі за його доставку. Кого це стосується та з…