Звичайно, таку тару найчастіше використовують дачники та власники невеликих ділянок. Ті, хто вирощує розсаду професійно, купують спеціальні ємності, а любителі частіше використовують те, що є в господарстві.
І мова про стаканчики з-під кисломолочних продуктів, таких як сметана, ряжанка, йогурт. Це зручно, не потрібно вкотре витрачатися на тару, але є певні мінуси.
Так використання ємностей з-під кисломолочних продуктів може призвести до небажаних наслідків. Справа в тому, що на внутрішніх поверхнях цих стаканчиків можуть залишатися молочнокислі бактерії, які не дуже добре впливають на кореневу систему рослин.
Дачники просто промивають тару водою і висівають у неї насіння овочів, але навіть ретельне миття не допомагає позбутися мікроорганізмів.
Тому, якщо ви не хочете проблем із розсадою, краще вибирайте інші ємності. Це допоможе вам виростити здорову розсаду, яка обов’язково порадує добрим урожаєм.
Читайте також:
В Україні зростають вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію. Що треба знати про…
Попри загрози війни, унікальні мешканці знову оселилися на "Тузлівських лиманах". Співробітника заповідника розповіли подробиці.
Статус учасника бойових дій (УБД) відкриває доступ до соціальних гарантій не лише для військового, а…
Розмір пенсії по інвалідності в Україні залежить від багатьох чинників, зокрема від причини встановлення інвалідності…
8 вересня більша частина України буде із теплою вересневою погодою зі змінною хмарністю. Дощі будуть…
Який прогноз підготували для нас астрофізики?