Звичайно, таку тару найчастіше використовують дачники та власники невеликих ділянок. Ті, хто вирощує розсаду професійно, купують спеціальні ємності, а любителі частіше використовують те, що є в господарстві.
І мова про стаканчики з-під кисломолочних продуктів, таких як сметана, ряжанка, йогурт. Це зручно, не потрібно вкотре витрачатися на тару, але є певні мінуси.
Так використання ємностей з-під кисломолочних продуктів може призвести до небажаних наслідків. Справа в тому, що на внутрішніх поверхнях цих стаканчиків можуть залишатися молочнокислі бактерії, які не дуже добре впливають на кореневу систему рослин.
Дачники просто промивають тару водою і висівають у неї насіння овочів, але навіть ретельне миття не допомагає позбутися мікроорганізмів.
Тому, якщо ви не хочете проблем із розсадою, краще вибирайте інші ємності. Це допоможе вам виростити здорову розсаду, яка обов’язково порадує добрим урожаєм.
Читайте також:
Серед усіх сучасних технологій, що застосовуються у стоматологічній практиці, найбільш популярна та затребувана – імплантація…
NOAA прогнозує стабільне магнітне поле на 25–26 жовтня. Сонце “віддихає” — геомагнітна активність на зеленій…
Осінньо-зимовий посів кропу. Простий спосіб забезпечити себе свіжою зеленню на весь період холодів.
Як будуть працювати банкомати під час довготривалих відключень світла? НБУ запевняє, що система готова до…
Уряд оптимізує процес мобілізації. Що це означає і як працюватиме нова система?
У ПФУ пояснили, коли пенсіонерам варто звертатися за перерахунком. Головні умови.