Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаНе робіть це, щоб розсада не загинула: топ-5 помилок при пікіруванні помідорів

Не робіть це, щоб розсада не загинула: топ-5 помилок при пікіруванні помідорів

Этот материал также доступен на русском языке
Як тільки розсада помідорів дала першу пару справжніх листочків, потрібно пікірувати її. Процедура не найскладніша, але дачники часом роблять помилки, які можуть обнулити всі зусилля.

Надлишок харчування

Розсаду не слід загодовувати всім, що попадеться під руку. Новий ґрунт не має бути гримучою сумішшю з різних добрив, інакше корінці можуть просто згоріти.

Раніше ми писали, які культури вигідно вирощувати на городі та саду.

Вологий ґрунт 

Багато хто знає, що під час пересадження ґрунт має бути вологим. Помилка в тому, що розсаду поливають за 1-2 години до пікіровки, а потрібно за 2-3 дні. В іншому випадку щільна мокра земля буде обривати корінці.

Недотримання термінів

Хтось поспішає з пікіровкою, наприклад, роблять це на етапі сім’ядольних листочків. Інші городники вичікують 3-4 тижні, хоча деяким томатам потрібна пікіровка через 14 днів після появи сходів. Експерти радять робити це не за календарем, а стежити за розвитком сходів. Оптимальний момент починати пікіровку, коли томати наростили 2 справжніх листочки, що розгорнулися в довжину по 2-3 см.

Рясний полив

Розсаду небезпечно заливати, особливо після пікіровки. Надмірна вологість може стати причиною грибкових хвороб.

Сонячне світло

Розсаді після пікіровки на нове місце потрібно 4-6 днів, щоб прижитися, відновити колишній темп засвоєння поживних речовин і відрегулювати всі важливі процеси. Велика кількість сонячного світла може нашкодити рослині в цей період.

Кого образили більше: як відрізняються пенсії та стаж «нових» і «старих» пенсіонерів

Як відрізняються пенсії працюючих та непрацюючих пенсіонерів: хто отримує більше і чому

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні