Новини

Холодець без зайвих турбот: простий та швидкий рецепт

Раніше ми давали коронну страву новорічного столу: вибирайте свій рецепт.

Інгредієнти:

  • 2-3 окорочка (або індичі шиї та 4 курячі лапи)
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • Часник (за смаком)
  • Желатин (за інструкцією на упаковці)
  • Приправа (типу “Галина Бланка” або інша на ваш смак)
  • Перець
  • Лавровий лист.

Приготування:

1. Підготовка:

  • Вимочіть окорочка або інші обрані частини м’яса у воді.
  • Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, злийте першу воду та промийте м’ясо.
  • Знову залийте водою і поверніть на вогонь.

2. Варіння бульйону:

  • Додайте перець горошком, лавровий лист, цілу цибулину в лушпинні (для прозорості бульйону) та морквину.
  • Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму, щоб бульйон повільно кипів. Кришку залиште трохи відчиненою.

3. Завершення:

  • Варіть до готовності м’яса.
  • Додайте подрібнений часник, приправу (наприклад, “Мівіна”) та підготовлений желатин (згідно з інструкцією).
  • Розкладіть м’ясо у форми, залийте бульйоном.
  • За бажанням прикрасьте шматочками моркви, зеленню або іншими декоративними елементами.

4. Подача:

Дайте холодцю застигнути в холодильнику. Смачного!

Порада:

Цей рецепт ідеально підходить, коли хочеться холодцю, але часу обмаль. Результат завжди смачний! Також його можна приготувати у мультиварці для ще більшої зручності.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

«Тисяча Зеленського»: як оформити виплати через «Приват24» і Укрпошту

В Україні триває прийом заявок на отримання грошової допомоги в межах програми "Зимова підтримка". Розповідаємо,…

20/11/2025 10:44
  • Статті

Руки витирайте чимось іншим, а українські рушники зберігайте: вони можуть принести прибуток

Старі домоткані рушники — це не просто елемент побуту, який припадає пилом у скринях. Це…

20/11/2025 09:41
  • Новини

В Україні з’явилося нове свято 20 листопада: що відтепер відзначаємо

Цього року 20 листопада в Україні вперше вперше святкують дату, яку раніше відзначали у червні.

20/11/2025 09:13
  • Новини

Про що найбільше шкодують люди після 60 років: три головні життєві уроки

Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…

20/11/2025 07:29
  • Новини

«Карітас» підтримує українців: хто може розраховувати на грошову допомогу в грудні

Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…

20/11/2025 06:30
  • Новини

Готуємо закуску ресторанного рівня із звичайнісіньких продуктів: печінковий рулет з грибами

Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…

20/11/2025 05:31