Новини

Найніжніший повітряний бісквіт та шоколадний крем: готуємо неймовірний новорічний рулет «Ялинки»

Рулет “Ялинки” – не просто десерт, а справжня прикраса новорічного столу! Легкий бісквіт та ніжний шоколадний крем гідно оцінять ваші рідні та гості.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт «Три склянки» без терезів та міксера.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 60 г
  • Борошно – 70 г
  • Какао – 25 г

Для крему:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Згущене молоко – 80 г
  • Какао – 20 г
  • Мигдаль – 10 горішків
  • Коньяк – 1 ст. л.

Для прикрашання:

  • Цукрова пудра – 2 ч. л.
  • Шоколад – 20 г

Приготування:

  1. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки з половиною цукру збиваємо до стійких піків. Жовтки з цукром, що залишився, збиваємо в крем. Акуратно з’єднуємо білки із жовтками.
  2. Борошно просіюємо з какао і невеликими порціями втручаємося в яєчну масу.
  3. Деко застилаємо пергаментом, рівномірно виливаємо тісто завтовшки близько 0,5 см. Розрівнюємо і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-13 хвилин.
  4. Готовий бісквіт перевертаємо на чистий рушник, знімаємо з нього пергамент і загортаємо рулетом разом із рушником. Повністю остуджуємо.
  5. Готуємо крем: вершкове масло кімнатної температури збиваємо до білого, продовжуючи збивати, додаємо згущене молоко. Відкладаємо 1 ст. ложку білого крему (для оздоблення). Тепер всипаємо какао, збиваємо. Наприкінці додаємо ложку коньяку і ще раз збиваємо.За бажанням всипаємо рубаний мигдаль, перемішуємо.
  6. Розгортаємо бісквіт, промащуємо кремом, відступаючи від країв близько 0,5 див. Завертаємо рулетом. Обмазуємо кремом, що залишився. Присипаємо цукровою пудрою за допомогою ситечка. За допомогою кондитерського мішка малюємо на рулети шоколадні ялинки.
  7. Відправляємо рулет у холодильник на 1,5-2 години.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 6 жовтня

Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.

05/10/2025 23:48
  • Новини

З жовтня житимемо за новим часом: починаємо готуватися

В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…

05/10/2025 22:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 жовтня 2025 року: до Землі наближаються два потоки плазми

Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…

05/10/2025 21:57
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня: від спалахів емоцій до тепла примирення

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…

05/10/2025 20:43
  • Новини

Яка цибуля найкорисніша: вибираємо найбільш підходящу цибулю для імунітету та судин

Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…

05/10/2025 19:58
  • Статті

Чи варто вірити снам: що каже православ’я

Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.

05/10/2025 18:31