Терпкість може бути або особливістю сорту, або свідченням недозрілості плодів. У домашніх умовах можна спробувати створити умови, в яких навіть зірвана хурма достигне.
Читайте також: Медики розповіли, при яких хворобах протипоказана хурма
Спосіб перший. Покладіть плоди в поліетиленовий пакет і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні. Для кращого ефекту можна до хурми покласти стиглі яблука та банани.
Спосіб другий. Заморозьте плоди нестиглої хрми в морозильній камері. Через добу дістаньте і потримайте в холодильнику до повного розморожування. Потім потримайте плоди за кімнатної температури принаймні одну годину, перед тим, як споживати. Хурма стане м’якою, але втратить терпкість, буде смачніша.
Читайте також: Як виростити хурму з кісточки?
Спосіб третій. Залийте посудину з хурмою окропом і залиште до повного вистигання. Після цього її потрібно їсти відразу, не залишаючи на зберігання.
Якщо помідори стали надто «пишними», не поспішайте з новими добривами — іноді рішення ховається у...…
Кабачковий рулет – це справжній хіт літа! Соковитий, яскравий і апетитний, він стане окрасою будь-якого…
Призначення соціальних допомог перейшло від органів соцзахисту до Пенсійного фонду України. Чи будуть через це…
Комунальні платежі без зайвих витрат і готівка без комісії – Укрпошта знижує фінансове навантаження на…
Старий показник більше не відображає реальних потреб українців. Уряд готує реформу, яка може змінити принцип…
Закони ухвалені, права гарантовані, але на практиці нічого не працює. І поки уряд із запізненням…