Терпкість може бути або особливістю сорту, або свідченням недозрілості плодів. У домашніх умовах можна спробувати створити умови, в яких навіть зірвана хурма достигне.
Читайте також: Медики розповіли, при яких хворобах протипоказана хурма
Спосіб перший. Покладіть плоди в поліетиленовий пакет і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні. Для кращого ефекту можна до хурми покласти стиглі яблука та банани.
Спосіб другий. Заморозьте плоди нестиглої хрми в морозильній камері. Через добу дістаньте і потримайте в холодильнику до повного розморожування. Потім потримайте плоди за кімнатної температури принаймні одну годину, перед тим, як споживати. Хурма стане м’якою, але втратить терпкість, буде смачніша.
Читайте також: Як виростити хурму з кісточки?
Спосіб третій. Залийте посудину з хурмою окропом і залиште до повного вистигання. Після цього її потрібно їсти відразу, не залишаючи на зберігання.
У 2025 році в Україні змінився порядок виплат пенсій для громадян, які тривалий час перебувають…
Обслуговуємо клієнтів із Києва та Одеси з доставкою по всій Україні. Якісна поліграфія поряд із…
Частина пенсіонерів мають право на спеціальні доплати до пенсії в розмірі кількох тисяч гривень. У…
Один з найпопулярніших банків України попередив клієнтів про необхідність оновити дані. Хто має це зробити,…
У Верховній Раді зареєстрували резонансний законопроєкт, який може докорінно змінити правила виїзду та перебування українських…
Частина українців із вразливих категорій можуть отримати грошову допомогу від міжнародних організацій. Які саме фонди…