Апельсин – не тільки дуже смачний, а й корисний фрукт, зокрема й для городу. Його шкірку можна використовувати для висадки розсади, а також як добрива.
Раніше ми розповідали, що робити, якщо озимий часник проріс до морозів.
Із апельсина легко можна зробити ємність для вирощування розсади. Для цього розріжте фрукт навпіл і акуратно позбавтеся м’якоті (найкраще це зробити за допомогою соковижималки). Після цього насипте в шкірку ґрунт і посійте, що вам потрібно.
Такі ємності зручні насамперед тим, що розсаду можна висаджувати, не дістаючи її зі шкірки.
Сама шкірка стане хорошим добривом для ґрунту та підвищить його врожайність.
Шкірка апельсина містить калій та фосфор, які допомагають рослинам зміцніти.
Водночас запах апельсина відлякує шкідників, зокрема капустянку та мурах.
Добрива з апельсинових шкірок можна використовувати для кімнатних рослин, а також на відкритому грунті для квітів, кущів смородини та малини.
Їх можна просто додати в компостну яму, а ранньою весною підгодувати таким добривом рослини.
Також свіжі шкірки апельсинів або мандаринів можна закопати в землю біля зеленої рослини, якій ви хочете допомогти зміцніти, але на глибину не більше ніж 5-8 см.
Також можна використовувати засушену шкірку цитрусових. Висушіть шкірку, за допомогою блендера або м’ясорубки подрібніть до порошкоподібного стану і висипте його на відкритий ґрунт недалеко від стебла рослини, але не більше 1-2 столових ложок на одну кімнатну квітку. Після цього рослину потрібно полити.
Вас також можуть зацікавити новини:
Цей прогноз змінить ваші плани. Чим накриє країну на початку тижня?
Втрачаєте тепло через вікна? Є спосіб повернути до 55% без ремонту.
Судові пенсії по-новому. Що стоїть за жовтневими «дрібними» доплатами від ПФУ?
Одним регіонам “пощастило” більше, іншим ні, тому обмеження діють нерівномірно. Проблема в тому, що надлишок…
За яких умов можливий перерахунок виплат працюючим пенсіонерам і коли чекати наступного? ПФУ пояснив нюанси.
Грецький секрет. Цей продукт ідеально замінює сир у сирниках, так, що їх неможливо відрізнити від…