Новини

Універсальна страва із квасолі з цибулею: підійде і в піст, і ветегаріанцям, і гарніром до м’яса

Запечена квасоля з цибулею

Запечена квасоля з цибулею в томатному соусі – це смачний гарнір, який можна подавати як самостійну страву. У звичайні дні квасоля буде прекрасним доповненням до м’ясних або вегетаріанських страв.

Інгредієнти:

  • квасоля – 2/3 склянки,
  • вода – 2 склянки,
  • цибуля – 3 шт.,
  • томатна паста – 3 столові ложки,
  • олія, часник, мелений чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Замочіть квасолю на ніч, потім відваріть її та злийте рідину в окремий посуд.
  2. Наріжте кільцями цибулю і обсмажте її на олії до золотистого кольору, додайте перець і сіль.
  3. Викладіть у форму шарами: квасоля, потім – цибуля, останній шар – квасоля.
  4. Змішайте рідину від квасолі з томатною пастою і полийте зверху.
  5. Запікайте в духовці при 250 градусах протягом 20 хвилин.

  Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00