Сало – традиційний та дуже популярний продукт в Україні. Його запаси нерідко рятували сім’ї, які опинялися у складних матеріальних умовах. Адже сало може добре зберігатися тривалий час, швидко насичує та смакує багатьом. Але, як і більшість продуктів, сало має низку протипоказань. Кому слід обмежити його вживання, а кому взагалі відмовитися, читайте у нашому матеріалі.
Читайте також: Зберігати сало в морозилці довше за цей термін не можна: воно втрачає смакові якості
Насичені жири, що містяться в салі, працюють на підвищення рівня холестерину. Тому людям із гіпертонією, ішемічною хворобою серця та атеросклерозом слід обмежити вживання сала. Кілька невеликих шматочків раз на тиждень не завадять, але включати в щоденний раціон сало вже не можна.
Сало – калорійний продукт. Містить до 800 ккал на 100 г продукту. Тому на тарілці здорового харчування під час схуднення йому не місце.
Разом із тим, що сало дуже поживний продукт, воно ще й важке для перетравлення. Тому такі навантаження на хворі печінку та жовчний міхур будуть невиправдані. Дискомфорт, який людина почуває після вживання сала, може свідчити саме про це.
Дуже рідкісний діагноз, але існує. Людям, які страждають на алергію на тваринні жири, сало не можна їсти в жодному разі.
Лікарі рекомендують споживати сало порціями 20-30 г на день. Але ці поради стосуються здорових людей. Найкраще поєднувати сало з овочами та цільнозерновим хлібом. Так воно і засвоїться краще, і користі принесе більше.
Читайте також: Чи можна сало жінкам: вчені зробили несподіваний висновок
Для тих, хто має хронічні захворювання, навіть якщо вони не згадані вище, слід уважно дослухатися до відчуттів і реакції організму на продукт.
На другому етапі соціальної реформи допомогу отримає більша кількість сімей. Пенсійний фонд розширює пілотний проект.
4 листопада в Україні переважатиме прохолодна погода.
Мені 62 роки, і коли я вийшов на пенсію, найбільше мене лякала не тиша, а…
Серія сонячних спалахів класу M, що сталася 3 листопада, відправила в космос корональний викид маси.
Спробуйте оновити класичний рецепт - додайте в квашену капусту трохи гарбуза. Результат здивує і зовнішнім…
Восени на полицях з'являється сонячна хурма — фрукт, який не тільки тішить смак, а й…