Новини

Тушкована капуста з ковбасками в медово-гірчичному соусі: вибух смаку незвичайних поєднань

Тушкована капуста з ковбасками в медово-гірчичному соусі

Поєднання свіжої та квашеної капусти створює складніший смак, при цьому можна обійтися лише свіжою. Але тоді додайте в сковороду пару ложок лимонного соку, інакше медова насолода вийде занадто однозначною. І не шкодуйте спецій!

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста — чверть качана,
  • квашена капуста — 1 жменя,
  • бульйон — 250 мілілітрів,
  • копчені ковбаски або інші за смаком — 300 грамів,
  • кмин і коріандр — півчайної ложки,
  • паприка — 1 чайна ложка,
  • лаврове листя — 2 штуки,
  • мед — 1 столова ложка,
  • зерниста солодка гірчиця — 1 столова ложка,
  • зелень, олія, перець, сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Нашаткувати свіжу капусту. Добре віджати квашену капусту. За необхідності промити її під струменем холодної води, виклавши в друшляк або сито, якщо розсіл занадто різкий.
  2. Розігріти олію в глибокій сковороді. Викласти обидва види капусти, перемішати і злегка обсмажити. Закрити кришкою і готувати на невеликому вогні до осідання капусти.
  3. Розтовкти кмин і коріандр у ступці. Приправити капусту паприкою, посолити й поперчити. Додати лавровий лист, коріандр і кмин.
  4. Влити 200 мілілітрів бульйону. Тушкувати капусту до випаровування більшої частини рідини. Додати мед і гірчицю, влити 50 мілілітрів бульйону, що залишився, і ретельно перемішати.
  5. Нарізати ковбаски і обсмажити їх на іншій сковороді до рум’яної скоринки. З’єднати обсмажені ковбаски з капустою.
  6. Готувати все разом під кришкою на малому вогні. Соусу має залишитися небагато, щоб капуста була зволоженою, але не плавала в ньому.

Подавати купусту гарячою, посипавши дрібно посіченою зеленню.

Читайте  також:

Новое на сайте

  • Новини

Сало гарячим способом: два ідеальні рецепти засолювання для справжніх гурманів

Пропонуємо вам два перевірені рецепти засолювання сала гарячим розсолом - у банку і з наступним…

21/11/2025 13:32
  • Новини

Ризики є: експерти зробили прогноз, чи вистачить газу протриматися до весни і що буде з тарифами

Новий опалювальний сезон стартував у надзвичайно напружених умовах. Осінні удари Росії по енергетичній системі стали…

21/11/2025 12:34
  • Новини

Українців запрошують зареєструватися на нову гуманітарну допомогу: як подати заявку і що видають

Всеукраїнська благодійна організація Food Foundation відкриває нову реєстрацію на отримання гуманітарної допомоги. Набір включає 18…

21/11/2025 11:12
  • Новини

Кремація в Україні: скільки коштує та чому її обирають дедалі частіше

Попит на кремацію в Україні зростає. Експерти кажуть, що в столиці цей спосіб прощання вже…

21/11/2025 10:31
  • Новини

Як витратити 1000 гривень від держави на продукти харчування: що можна купити – повний перелік

В Україні з 15 листопада розпочався прийом заявок на 1000 гривень від держави за програмою…

21/11/2025 09:26
  • Новини

Купівля нерухомості: що варто перевірити, перш ніж підписувати договір

Перед тим як укладати угоду купівлі-продажу житла чи іншого об’єкта, важливо ретельно підготуватися. Даємо докладну…

21/11/2025 08:39