Раніше ми писали, який хліб корисніше їсти у старшому віці.
Дізнайтеся, як уникнути черствіння та цвілі на домашній і покупній випічці.
Більшість господинь залишають хліб у хлібниці, пакеті або полотняному мішечку. Але вже через кілька днів вироби втрачають свіжість, черствіють чи навіть пліснявіють. Що ж робити, аби зберегти смак і аромат?
Хоча це суперечить класичним порадам, найкращим місцем для зберігання хліба є холодильник. При температурі до +5 °C процеси утворення плісняви сповільнюються. Але щоб випічка не зачерствіла, загорніть її у чисту тканину, а потім у пакет. Ще ефективніший спосіб — заморожування. Якщо у вас залишився зайвий хліб або ви випекли багато пиріжків, багетів чи піци, помістіть їх у морозильну камеру. Заморожені вироби можна зберігати місяцями, а після розморожування та розігрівання вони знову стануть свіжими та ароматними.
Заморожування може трохи змінити структуру крохмалю та знизити кількість вітамінів. Але ці зміни несуттєві навіть після тривалого зберігання. Деякі дієтологи зазначають, що така випічка повільніше засвоюється, тому менше впливає на рівень цукру в крові.
Завдяки цим простим методам ви завжди матимете під рукою свіжий і смачний хліб для будь-якої трапези.
Читайте також:
Учасники бойових дій (УБД) мають право на безоплатну юридичну підтримку — від консультацій до представництва…
Побілка дерев — це важливий етап у догляді за садом. Дізнайтеся всі нюанси проведення процедури.
Втомилися від довгих приготувань? Ліниві голубці – це швидкий та смачний спосіб приготувати традиційну страву…
В Україні різко похолодало. Втім, після незабаром українців чекає черговий "погодний сюрприз".
Пенсійні пільги прокурорам давно хотіли скасувати, але все ніяк не можуть цього зробити. Що відомо…
Триває реєстрація на отримання грошрвої допомоги. Хто може скористатися програмою та що для цього потрібно.