Раніше ми писали, який хліб корисніше їсти у старшому віці.
Дізнайтеся, як уникнути черствіння та цвілі на домашній і покупній випічці.
Більшість господинь залишають хліб у хлібниці, пакеті або полотняному мішечку. Але вже через кілька днів вироби втрачають свіжість, черствіють чи навіть пліснявіють. Що ж робити, аби зберегти смак і аромат?
Хоча це суперечить класичним порадам, найкращим місцем для зберігання хліба є холодильник. При температурі до +5 °C процеси утворення плісняви сповільнюються. Але щоб випічка не зачерствіла, загорніть її у чисту тканину, а потім у пакет. Ще ефективніший спосіб — заморожування. Якщо у вас залишився зайвий хліб або ви випекли багато пиріжків, багетів чи піци, помістіть їх у морозильну камеру. Заморожені вироби можна зберігати місяцями, а після розморожування та розігрівання вони знову стануть свіжими та ароматними.
Заморожування може трохи змінити структуру крохмалю та знизити кількість вітамінів. Але ці зміни несуттєві навіть після тривалого зберігання. Деякі дієтологи зазначають, що така випічка повільніше засвоюється, тому менше впливає на рівень цукру в крові.
Завдяки цим простим методам ви завжди матимете під рукою свіжий і смачний хліб для будь-якої трапези.
Читайте також:
В Україні досить дивно вирахували норми прожиткового мінімуму для громадян. Так, жінці належить дві сукні…
Частина пенсіонерів можуть отримати спеціальні надбавки до пенсійних виплат від держави. Що саме передбачає пенсійне…
Вирішили заламінувати документ «про всяк випадок»? Можливо, дарма — це може стати причиною багатьох проблем.…
Неправильно обрана сіль здатна зіпсувати всю зимову заготівлю. Дізнайтесь, яку сіль не варто використовувати.
Мінімальний страховий стаж, який дозволяє українцям вийти на пенсію, становить 15 років. А що робити…
7 липня на Івано-Франківщині очікується дощ, на решті територій без опадів.