Новини

Прикраса листопадового столу – котлети з секретним інгредієнтом

Раніше ми давали рецепт соковитих котлет без грама м’яса.

А зараз пропонуємо цікавий рецепт приготування котлет з м’ясного фаршу – з квашеною капустою, грибами та сметаною. Печериці попередньо обсмажити з цибулею, а потім пропустити через м’ясорубку разом з квашеною капустою і замоченим у молоці білим хлібом і змішати з м’ясним фаршем. Капуста та гриби не тільки перетворять смак готових м’ясних котлет, а й допоможуть зробити їх дуже соковитими!

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний (у мене свино-яловичий) – 450 г
  • Печериці – 200 г
  • Капуста квашена – 150 г
  • Цибуля ріпчаста (невелика) – 80 г (1 шт.)
  • Часник (великий) – 8 г (1 зубчик)
  • Хліб білий – 100 г
  • Сметана жирністю 20% – 1 ст. ложка
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 120 мл
  • Сіль – 0,5 ч. ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений – щіпка (за смаком)
  • Сухарі панірувальні – 80 г
  • Олія соняшникова (для смаження) – 75 мл (5 ст. ложок)

Приготування:

  1. З капелюшків печериць зніміть шкірку, з ніжок зчистіть забруднення. Наріжте гриби крупно (я розрізала на четвертинки).Цибулю очистіть та наріжте середніми шматочками.
  2. Розігрійте сковороду зі олією (2 ст. ложки) і перекладіть туди гриби та цибулю. На сильному вогні обсмажте гриби із цибулею 5-7 хвилин, часто перемішуючи.
  3. Обсмажені гриби з цибулею перекладіть у миску і залиште остигати.
  4. Білий хліб розламайте на великі шматочки, залийте молоком і залиште на 5 хвилин.
  5. Квашену капусту відіжміть від соку. Видаліть горошини перцю та лавровий лист, якщо є.
  6. У миску перекладіть м’ясний фарш. Часник очистіть та пропустіть через прес у миску з фаршем.
  7. Туди ж пропустіть через м’ясорубку гриби з цибулею, квашену капусту та віджатий від молока хліб.
  8. Вбийте в миску яйце, додайте сметану, чорний мелений перець і сіль (враховуйте солоність капусти).
  9. Фарш для котлет добре вимішайте.
  10. У миску насипте панірувальні сухарі. Змоченими у воді руками сформуйте круглі котлетки з фаршу і обваляйте їх у сухарях.
  11. Розігрійте сковороду з|із| соняшниковою олією (2-3 ст. ложки) і викладіть туди котлети.
  12. Обсмажте котлети на сильному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Аналогічно обсмажте наступну партію котлет, додавши за потреби олію.
  13. Паралельно увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів (котлети до готовності доведемо в духовці).
  14. У такий спосіб обсмажте всі котлети. Обсмажені котлети перекладіть у форму для запікання та поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

Подавайте котлети у гарячому вигляді з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Кістковий бульйон: здоров’я у тарілці чи просто смачний міф?

Кістковий бульйон називають рідким золотом і приписують йому чи не магічні властивості. Але як це…

14/10/2025 21:39
  • Новини

4,37 мільйона українців під захистом Євросоюзу, де їх найбільше

Українці продовжують шукати захист у країнах ЄС: влітку 2025 року їх побільшало на 31 тисячу.…

14/10/2025 20:59
  • Новини

«Чушка Бюрек» – чому варто їсти і як приготувати з болгарського перцю

Рецепт «Чушка Бюрек» - смачний і корисний спосіб включити болгарський перець до раціону, особливо в…

14/10/2025 19:59
  • Новини

Відстрочка від мобілізації: чи можна продовжити без візиту до ТЦК

Юрист пояснив, у яких випадках можна продовжити відстрочку від мобілізації дистанційно і коли ТЦК має…

14/10/2025 18:54
  • Новини

Цей документ вирішує все: без нього українців не пускають до Польщі

Автоматична відмова на кордоні. Українцям нагадали про головну вимогу для в'їзду в Польщу.

14/10/2025 18:30
  • Новини

Гроші під ногами: як українські пенсіонери заробляють сотні гривень на вулицях міст

«Осінній» бізнес у розпалі. Українці масово здають каштани на переробку.

14/10/2025 17:59