Новини

Такого гарбуза ви ще не готували — простий рецепт смачної страви

Раніше ми давали рецепт гарбуза, тушкованого з морквою і сметаною.

Маринований гарбуз готується дуже швидко і має насичений кисло-солодкий смак із приємним ароматом. Спочатку її злегка відварюють, а потім маринують з додаванням гірчиці, оцту та кропу. Ця страва ідеально підходить як закуска до м’яса чи риби, а також як доповнення до круп. Мариноване гарбуз можна використовувати як начинку для пирогів або основу для салатів.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 г (в очищеному вигляді)
  • Часник – 15 г
  • Кориця – 1 паличка
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Кріп сушений – 5 г
  • Гірчиця (приправа) – 10 г
  • Оцет 9% – 8 мл
  • Сіль – 2,5 г
  • Цукор – 45 г
  • Вода – 300 мл

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Гарбуз використовуйте будь-якого сорту, головне, щоб він був смачним. Сушений кріп можна замінити будь-якою пряною травою до смаку.
  2. Гарбуз вимийте і обсушіть. Очистіть від шкірки та насіння. Наріжте гарбуз кубиками розміром приблизно 1,5х1,5 см. Перемістіть гарбуз у сотейник.
  3. Часник очистіть та наріжте пластинками. Додати до гарбуза. Туди ж додайте паличку кориці.
  4. У мисочці з’єднайте 250 мл окропу, 30 г цукру та сіль. Перемішайте, щоб розчинилися крупинки цукру та солі.
  5. Влийте приготований розчин до гарбуза. Відправте вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть на помірному вогні 5-7 хвилин, щоб шматочки гарбуза стали м’якшими, але при цьому тримали форму.
  6. Цукор, що залишився (15 г) всипте в глибоку миску. Додати гірчицю. Влийте оцет та 50 мл води. Додайте сушений кріп і щіпку солі.
  7. Перемішайте.
  8. Гарбуз відкиньте на сито, щоб стекла вся рідина.
  9. Перемістіть гарбуз у глибоку миску та влийте маринад. Перемішайте. Залишіть маринуватися приблизно на 1 годину, до повного остигання. За весь час маринування я кілька разів перемішала гарбуз із заправкою.
  10. Маринований гарбуз готовий. Можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00