Новини

Найнезвичайніший, але дуже смачний та соковитий пиріг з гарбузом – навіть тісто замішувати не потрібно

Цей інгредієнт – лимон. Звичайно, якщо ви не любите лимон, то можете його не додавати, але саме він дає пирогу насичений аромат.

Раніше ми розповідали, як приготувати гарбузові кекси.

Інгредієнти:

  • 800 г гарбуза;
  • 1 лимон;
  • 1 склянка +100 г цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка манки;
  • 180 г вершкового масла.

Приготування:

  1. В окремому посуді змішайте цукор, борошно та манку, добре розмішайте.
  2. Гарбуз помийте і почистіть від шкірки та насіння, натріть на середній тертці.
  3. Лимон помийте, натріть цедру і видавіть сік, змішайте з натертим гарбузом і 100 г цукру.
  4. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  5. Форму для запікання змастіть олією. Суху суміш візуально розділіть на три частини, а гарбуз – на дві.
  6. Першим шаром викладіть суху суміш, потім шар гарбуза, знову суху суміш і шар гарбуза, шар сухого тіста.
  7. Вершкове масло натріть на тертку і рівномірно розподіліть по верхньому сухому шару тіста.
  8. Випікайте гарбузовий пиріг 30–40 хвилин, поки не з’явиться золотиста скоринка.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Чому приходить третя квитанція за газ і чи треба по ній платити (відео)

Двома платіжками за газ уже нікого не здивуєш. Але нова, “третя” квитанція — за техобслуговування…

28/11/2025 18:13
  • Новини

Грудень випробовує нас холодом і нестачею сонця: як зберегти здоров’я кожному знаку Зодіака

Грудень — це місяць, коли наш організм відчуває на собі холод, скорочення світлового дня та…

28/11/2025 17:03
  • Новини

Частина пенсіонерів може отримати пенсію за шість місяців наперед: як це зробити

В Україні передбачена можливість разового отримання пенсійних виплат одразу за шість місяців за встановленою процедурою.

28/11/2025 16:24
  • Новини

Найпростіший спосіб зберігання цибулі до весни: допоможе один простий засіб

Чимало українців навіть ті, хто не вирощує цибулю у себе на ділянці, роблять запаси. Але…

28/11/2025 14:43
  • Новини

Смачнючий маринований товстолобик: він затьмарить і скумбрію, і оселедець – найкращий рецепт

Товстолобик – популярна риба в Україні, його можна смажити, запікати, варити та навіть маринувати. Саме…

28/11/2025 13:33
  • Статті

Коли чхання стає проблемою: що приховує цей на перший погляд невинний рефлекс

Чхання — природний захисний рефлекс, який допомагає організму очищати носові шляхи. Проте часті та неконтрольовані…

28/11/2025 12:34