Для приготування цієї закуски не потрібно багато часу. Все, що вам потрібно – вода, прянощі, і, власне, кизил. Маринований кизил з гвоздикою та перцем – ідеальне доповнення до м’яса, основних страв або салатів.
Кизил – 1 кг, оцет яблучний – 100 мл, сіль – 1 столова ложка, цукор – 5 чайних ложок, окріп – 300 мл, лавровий лист – 1 шт., горошини запашного та чорного перців – по 2 шт., гвоздика – 3 шт., чебрець – маленька гілочка.
• Ягоди кизилу ретельно промити і викласти на друшляк, щоб стекла вода.
• У стерилізовані банки викласти лавровий лист, перець, чебрець та гвоздику.
• Заповнити банки кизилом догори, залити окріп, накрити стерилізованими кришками і залишити на п’ятнадцять хвилин.
• Для приготування маринаду злити воду з банок у каструлю, додати оцет, сіль та цукор.
• Довести до кипіння і варити близько хвилини, потім залити ягоди гарячим маринадом і закатати банки.
Якщо у вас немає чебрецю, його можна замінити розмарином, орегано або майораном.
Вас також можуть зацікавити новини:
Обмеження життєво важливих функцій людини через хворобу або інші обставини може призвести до необхідності отримання…
У деяких власників земельних ділянок виникає питання, що робити у разі втрати чи пошкодження документів?…
Працюєте не на повну ставку? Отримати стаж у повному обсязі зможете за однієї умови.
Чи можуть у Пенсійному фонді не врахувати частину стажу для пенсії, кому це вигідно і…
Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Нарізання цибулі не обов’язково має супроводжуватися сльозами — достатньо знати, звідки береться подразнення і як…