Для приготування цієї закуски не потрібно багато часу. Все, що вам потрібно – вода, прянощі, і, власне, кизил. Маринований кизил з гвоздикою та перцем – ідеальне доповнення до м’яса, основних страв або салатів.
Кизил – 1 кг, оцет яблучний – 100 мл, сіль – 1 столова ложка, цукор – 5 чайних ложок, окріп – 300 мл, лавровий лист – 1 шт., горошини запашного та чорного перців – по 2 шт., гвоздика – 3 шт., чебрець – маленька гілочка.
• Ягоди кизилу ретельно промити і викласти на друшляк, щоб стекла вода.
• У стерилізовані банки викласти лавровий лист, перець, чебрець та гвоздику.
• Заповнити банки кизилом догори, залити окріп, накрити стерилізованими кришками і залишити на п’ятнадцять хвилин.
• Для приготування маринаду злити воду з банок у каструлю, додати оцет, сіль та цукор.
• Довести до кипіння і варити близько хвилини, потім залити ягоди гарячим маринадом і закатати банки.
Якщо у вас немає чебрецю, його можна замінити розмарином, орегано або майораном.
Вас також можуть зацікавити новини:
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…
В Україні пенсіонери, що працюють, — звичайне явище. Але чи можна одночасно отримувати пенсію та…
На Одещині зіграли весілля переселенці з Донецької області. Молодятами стали – 83-річний Олексій та 75-річна…
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…