Раніше ми писали, як приготувати домашній сир.
Щоб приготувати смачний яблучний сир, необхідно терпіння та вміння.
1. Ретельно вимийте та обсушіть кислі яблука (антоновка підійде ідеально). Виріжте серцевину і наріжте м’якоть на невеликі часточки.
2. Помістіть нарізані яблука в каструлю, присипте 2-3 ложками цукру і залиште на 8 годин, щоб вони пустили сік.
3. Поставте каструлю з яблуками на плиту та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте близько 20 хвилин під кришкою, періодично помішуючи вміст.
4. Коли яблука розваряться в пюре, дайте їм охолонути і подрібніть блендером масу. Додайте мед, добре перемішайте і знову поставте на невеликий вогонь.
5. Уваріть пюре до зменшення його об’єму наполовину. Це триватиме приблизно 40 хвилин. Не забувайте періодично помішувати масу, щоб уникнути пригорання та бризок.
6. У загусле пюре додайте подрібнені волоські горіхи і корицю. Добре перемішайте і варіть ще близько 20 хвилин, постійно помішуючи.
7. Візьміть форму для сиру і вистеліть її марлею, складеною в кілька шарів, попередньо змоченою у воді. Перекладіть туди тепле яблучне пюре, трохи утрамбуйте його. Закрийте краї марлі і акуратно вийміть із форми, помістивши масу під гніть на добу.
8. Наступного дня розгорніть марлю і перекладіть сир на пергамент. Заберіть його в прохолодне та сухе місце для остаточного сушіння на 2 місяці. У процесі сушіння перевертайте сир для рівномірного висихання. Щоб запобігти появі плісняви, регулярно протирайте поверхню сухим рушником.
Вас також можуть зацікавити новини:
Геомагнітні коливання здатні впливати на самопочуття, особливо в метеозалежних людей. Експерти розповіли, чого очікувати 17…
Юристи попереджають: власникам житла варто терміново перевірити документи, аби не стати жертвами шахрайства та уникнути…
Частина українців може зменшити платіжки за електроенергію вдвічі. Для цього потрібно виконати одну обов'язкову умову.
Проїзд у багатьох видах громадського транспорту для українців є безкоштовним, але є ще одна умова,…
Популярні сорти винограду нерідко дивують відсутністю кісточок. Чому так відбувається, розповів експерт.
Хрусткі та ароматні – саме такими виходять мариновані томати за рецептом Зої Яновської з Любашівки.…