Раніше ми писали, як приготувати домашній сир.
Щоб приготувати смачний яблучний сир, необхідно терпіння та вміння.
1. Ретельно вимийте та обсушіть кислі яблука (антоновка підійде ідеально). Виріжте серцевину і наріжте м’якоть на невеликі часточки.
2. Помістіть нарізані яблука в каструлю, присипте 2-3 ложками цукру і залиште на 8 годин, щоб вони пустили сік.
3. Поставте каструлю з яблуками на плиту та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте близько 20 хвилин під кришкою, періодично помішуючи вміст.
4. Коли яблука розваряться в пюре, дайте їм охолонути і подрібніть блендером масу. Додайте мед, добре перемішайте і знову поставте на невеликий вогонь.
5. Уваріть пюре до зменшення його об’єму наполовину. Це триватиме приблизно 40 хвилин. Не забувайте періодично помішувати масу, щоб уникнути пригорання та бризок.
6. У загусле пюре додайте подрібнені волоські горіхи і корицю. Добре перемішайте і варіть ще близько 20 хвилин, постійно помішуючи.
7. Візьміть форму для сиру і вистеліть її марлею, складеною в кілька шарів, попередньо змоченою у воді. Перекладіть туди тепле яблучне пюре, трохи утрамбуйте його. Закрийте краї марлі і акуратно вийміть із форми, помістивши масу під гніть на добу.
8. Наступного дня розгорніть марлю і перекладіть сир на пергамент. Заберіть його в прохолодне та сухе місце для остаточного сушіння на 2 місяці. У процесі сушіння перевертайте сир для рівномірного висихання. Щоб запобігти появі плісняви, регулярно протирайте поверхню сухим рушником.
Вас також можуть зацікавити новини:
Держава покриє частину витрат на енергоносії. Хто точно отримає знижку та які документи потрібні?
Українцям обіцяють новий стрибок вартості дров. Актуальні дані та поради лісників.
З листопада в Україні діють оновлені правила щодо відстрочок від мобілізації. Частина категорій тепер отримує…
У фасуванні сипучих товарів одним із найбільш практичних рішень є використання пакетів-слайдерів, які забезпечують збереження…
Брюссель вагається, а у Києві рахують тижні до катастрофи. До чого може призвести зволікання з…
Швидкі зміни, щільний графік і постійні подразники виснажують нервову систему сильніше, ніж здається на перший…