Новини

Ніхто не здогадається, яку рибу ви подали на стіл: цей рецепт перетворить звичайний хек на шедевр

Якщо ви любите рибу, то обов’язково приготуйте її за цим рецептом, ваші рідні будуть у захваті і навряд чи здогадаються, що це звичайний хек.

Раніше ми розповідали, як засолити смачно скумбрію.

Інгредієнти:

  • 600-800 г філе хека;
  • 200 мл вершків;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 столова ложка олії;
  • сіль та перець – за смаком;
  • зелень (петрушка, кріп).

Приготування:

  1. Розморозьте філе, промийте його та висушіть паперовим рушником або серветками.
  2. Наріжте на порційні шматки, посоліть і поперчіть. І відставте на 15 хвилин.
  3. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву натріть на тертці.
  4. На розігрітій сковороді підсмажте до золотистого кольору цибулю, потім додайте моркву, смажте, щоб вони стали м’якими.
  5. В окремій мисці змішайте вершки з подрібненим часником, всипте трохи солі і поперчіть. Додайте подрібнену зелень для аромату.
  6. У форму для запікання першим шаром викладіть частину цибулі і моркви, зверху хек, потім залайте все соусом, зверху викладіть засмажку, що залишилася.
  7. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, потім зверху блюдо потрібно посипати натертим сиром і ще запікати хвилин 10.

Читайте також: Хек, запечений на кускусі ідеально підійде на суботу та неділю

Така риба відмінно підійде до улюбленого гарніру, а ще ніхто не здогадається, що цей шедевр приготовлений зі звичайного хека, настільки він смачний.

Новое на сайте

  • Новини

Про що найбільше шкодують люди після 60 років: три головні життєві уроки

Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…

20/11/2025 07:29
  • Новини

«Карітас» підтримує українців: хто може розраховувати на грошову допомогу в грудні

Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…

20/11/2025 06:30
  • Новини

Готуємо закуску ресторанного рівня із звичайнісіньких продуктів: печінковий рулет з грибами

Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…

20/11/2025 05:31
  • Новини

Температура піднімається, дощ і сніг відступають: якою буде погода 20 листопада

З четверга в Україні починається потепління. Синоптики оновили прогноз по регіонах.

19/11/2025 22:30
  • Новини

Геомагнітний удар 20 листопада: прогноз і ризики для здоров’я

У четвер очікуються потужні коливання магнітного поля. Що завтра радять робити лікарі і від чого…

19/11/2025 21:30
  • Новини

Заарештували пенсійну картку: банк пояснив, наскільки це законно

Клієнти “Ощадбанку” скаржаться на блокування пенсійних карток. У фінустанові розкрили ключові причини таких випадків і…

19/11/2025 20:30