Новини

Серпень — чудовий час для цієї оригінальної страви з кабачків

Раніше ми давали рецепт кабачків з фаршем.

Спробуйте приготувати човники з кабачків із м’ясною начинкою.

Інгредієнти:

  • кабачки (цукіні) – 3 шт.;
  • м’ясний фарш (свинина з яловичиною, курка, індичка) — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 3-4 шт.;
  • часник — 1 середня головка;
  • твердий сир – 50 г;
  • помідори – 3 шт.;
  • зелень (петрушка, базилік);
  • оливкова або рослинна олія;
  • сіль та мелений перець.

Приготування:

  1. Вимийте і розріжте вздовж три середні кабачки (краще цукіні, тому що їх шкірка м’якіша) на дві половинки. Видаліть м’якоть ложкою, залишаючи бортики товщиною 8-10 мм. М’якуш залиште — він ще знадобиться.
  2. Змастіть лист маслом і викладіть половинки кабачків зрізом вниз. Запікайте 15 хвилин при 180 °C. Потім вийміть їх, переверніть, щоб вони стали м’якими та на зрізі.
  3. Для начинки очистіть і дрібно поріжте цибулю, часник і м’якоть кабачків. Обсмажте цибулю та часник на розігрітій сковороді з оливковою (або рослинною) олією близько 4 хвилин. Потім треба додати порізану м’якоть кабачків і смажте ще 5-7 хвилин, поки сік не випарується. Перекладіть суміш у тарілку.
  4. У тій же сковороді обсмажте фарш до готовності. Потім змішайте його з кабачковою м’якоттю та рубаною зеленню.
  5. Натертий на великій тертці сир поки залиште осторонь.
  6. Посоліть половинки кабачків, наповніть начинкою і викладіть на деко.
  7. Прикрасьте кружечками томатів, додайте трохи солі, перцю, і, якщо хочете, капніть майонезу для краси.
  8. Запікайте 30 хвилин при 180°C. Потім вийміть, посипте тертим сиром і поверніть на кілька хвилин, щоб сир розплавився.

Готові човники посипте зеленню та подавайте до столу.

А ще ми рекомендуємо приготувати кілька оригінальних страв із кабачків:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 6 жовтня

Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.

05/10/2025 23:48
  • Новини

З жовтня житимемо за новим часом: починаємо готуватися

В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…

05/10/2025 22:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 жовтня 2025 року: до Землі наближаються два потоки плазми

Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…

05/10/2025 21:57
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня: від спалахів емоцій до тепла примирення

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…

05/10/2025 20:43
  • Новини

Яка цибуля найкорисніша: вибираємо найбільш підходящу цибулю для імунітету та судин

Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…

05/10/2025 19:58
  • Статті

Чи варто вірити снам: що каже православ’я

Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.

05/10/2025 18:31