Новини

Чудові біляші із секретним компонентом – навіть на другий день вони будуть свіжими та м’якими

Звичайно, цей рецепт трохи змінений, але біляші виходять такими ж смачними.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для пиріжків та піци.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Сухі дріжджі – 7 г;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • Вода – 300 мл;
  • Рослинна олія – ​​50 мл.

Для начинки:

  • Свино-яловичий фарш – 300-400 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Холодна вода – пів склянки;
  • Сіль, перець.

Приготування:

  1. Опару можна не робити, у глибокій мисці з’єднайте теплу воду, цукор, сіль та дріжджі, добре розмішайте. Борошно просійте з розпушувачем і введіть у рідку суміш, замісіть тісто, на останньому етапі вимішування влийте олію.
  2. Головне, не перестаратися з розпушувачем, інакше тісто вийде жорстким. Чому досвідчені господині радять додавати розпушувач? Відповідь проста – вироби з такого тіста навіть на другий та третій день залишаються м’якими. Саме тісто виходить пористим та повітряним.
  3. Тісто має вийти м’яким та еластичним, важливо його не забивати, нехай навіть трохи липне до рук.
  4. Відправте тісто в миску і накрийте рушником, приберіть у тепле місце на 1 годину.
  5. У цей час займіться приготуванням фаршу. Цибулю можна подрібнити в блендері або натерти на тертці. У фарш додати цибулю, сіль, перець та холодну воду, добре перемішати. Саме холодна вода зробить начинку для біляшів ще соковитішою і ніжнішою.
  6. Тісто, що підійшло, треба розділити на невеликі шматочки, скачати їх у кульки і залишити на 15 хвилин, щоб підійшли. Розкачати кульки в коржики і викласти по центру фарш, сформувати біляші.
  7. Смажити на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін до золотистої скоринки.

Читайте також: Ви будете в захваті: найшвидші, повітряні та соковиті біляші – дріжджі вам не знадобляться

Новое на сайте

  • Новини

«Тисяча Зеленського»: як оформити виплати через «Приват24» і Укрпошту

В Україні триває прийом заявок на отримання грошової допомоги в межах програми "Зимова підтримка". Розповідаємо,…

20/11/2025 10:44
  • Статті

Руки витирайте чимось іншим, а українські рушники зберігайте: вони можуть принести прибуток

Старі домоткані рушники — це не просто елемент побуту, який припадає пилом у скринях. Це…

20/11/2025 09:41
  • Новини

В Україні з’явилося нове свято 20 листопада: що відтепер відзначаємо

Цього року 20 листопада в Україні вперше вперше святкують дату, яку раніше відзначали у червні.

20/11/2025 09:13
  • Новини

Про що найбільше шкодують люди після 60 років: три головні життєві уроки

Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…

20/11/2025 07:29
  • Новини

«Карітас» підтримує українців: хто може розраховувати на грошову допомогу в грудні

Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…

20/11/2025 06:30
  • Новини

Готуємо закуску ресторанного рівня із звичайнісіньких продуктів: печінковий рулет з грибами

Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…

20/11/2025 05:31