За температури 12°C вершкове масло набуває пластичної консистенції, що дозволяє легко його різати та використовувати для бутербродів. Проте іноді можна придбати продукт, який за зовнішніми ознаками є якісним, але при нарізанні кришиться. Про що це свідчить?
Раніше ми розповідали, у чому користь вершкового масла.
Експерти називають кілька причин, через які вершкове масло може кришитися. Перша – порушення умов зберігання. Кришитися буде масло, яке кілька разів заморожували та розморожували.
Читайте також: Масло, сир і молоко: як у домашніх умовах перевірити якість і не потрапити на фальсифікат
Навіть якісний продукт проходить чималий шлях від виробника до споживача. У цьому процесі можливі технічні збої при транспортуванні або при зберіганні. Тому, купуючи масло в магазині, обирайте те, упаковка якого не пошкоджена і виглядає охайно.
Друга причина крихкості масла – порушення технології виробництва. Ймовірно, ви придбали не дуже якісний продукт, у яких додали певну кількість рослинних жирів. Саме вони роблять масло крихким.
Вершкове масло не може містити рослинних жирів – уважно читайте склад, вказаний на упаковці. Однак масова частка жиру може різнитися:
Термін зберігання вершкового масла у замороженому вигляді може коливатися від 15 до 90 днів. Але в холодильнику шматок цього продукту в споживчому пакуванні можна зберігати не більше 3 діб.
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.