Раніше ми розповідали, які продукти повинні бути у меню пенсіонерів.
У віці після 50 людина починає втрачати 1-3% м’язів на рік. Цей процес називається саркопенія — деградація скелетної м’язової маси, в тому числі через старіння.
Для максимального нарощування м’язів необхідно споживати близько 150-300 г білка щоденно. Проте для людей старшого віку цей показник становить 0,75–1,2 г на 1 кг маси тіла. Тобто при масі тіла 80 кілограмів у щоденному раціоні потрібно отримувати 60-100 г білка.
Дієтологи радять літнім людям відмовитися від найпоширенішого джерела білка- переробленого м’яса. Йдеться про м’ясні делікатеси, бекон, ковбасу, сосиски, в’ялене та копчене м’ясо. Цей набір продуктів значно підвищує ризик виникнення серцево-судинних та інших захворювань.
Фахівці вважають, що перероблене м’ясо часто містить багато насичених жирів і натрію. Це підвищує кров’яний тиск, при тому, що люди старшого віку й так мають ознаки гіпертонії. Окрім цього, надмірне споживання червоного м’яса провокує артрит, рак молочних залоз, шлунку, сечового міхура.
Краще жирне червоне м’ясо та виготовлені з нього продукти замінити іншими джерелами протеїну: сиром тофу, м’ясом птиці, рибою, горіхами та бобовими.
Проте якщо вживати м’ясо, то краще обирати менш жирні сорти і частини. Готуйте цей продукт самостійно з додаванням мінімуму солі, не смажте, а краще запікайте або відварюйте.
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.
Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…
Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…