Так, серед безлічі кухонного начиння є вироби, в яких не варто варити певні продукти, а ще в них не можна зберігати готову їжу.
Раніше ми розповідали, як відіпрати білі речі.
Йдеться про каструлі з алюмінію, які є в кожному будинку.
Справа в тому, що алюміній може вступати в хімічну реакцію з деякими продуктами, особливо з кислотними або лужними. Це може призвести до зміни смаку продуктів або навіть виділення шкідливих речовин.
При взаємодії алюмінію з кислотами утворюються солі та вода, які можуть змінити смак страви або навіть призвести до отруєння. Крім того, алюміній може розчинятися у кислих продуктах, що також може бути шкідливим для здоров’я. Тому рекомендується використовувати каструлі з нержавіючої сталі, емальовані або інших матеріалів, що не реагують з кислотами, для приготування кислих продуктів.
Також в алюмінієвих каструлях не можна зберігати продукти в холодильнику, це може призвести до зміни смаку продуктів або навіть утворення токсичних сполук. Для зберігання продуктів у холодильнику краще використовувати пластикові, скляні або нержавіючі каструлі.
Під забороною страви, у складі яких є кислі продукти – лимони, помідори, оцет чи щавель. Тому варити в таких каструлях не можна:
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.
Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…
Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…