Новини

Візьміть склянку кефіру та жменю свіжих ягід – смачний пиріг до чаю: ніжний, соковитий та повітряний

Якщо немає свіжих ягід, то можна використовувати заморожені.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг із варення.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • цукор – 180 г;
  • кефір – 250 мл;
  • олія – 4 столові ложки;
  • розпушувач – 10 г;
  • борошно – 260 г;
  • ягоди – 100 г (всередину) + 50 г (згори).

Приготування:

  1. У миску вбийте яйця, додайте сіль і збийте 1-2 хвилини. Додайте цукор і збивайте ще 2 хвилини. Влийте кефір – обов’язково кімнатної температури і ретельно перемішайте, додайте олію.
  2. Просійте борошно з розпушувачем і додайте до рідкої суміші. Перемішайте ложкою до однорідності. Додайте 100 г ягід. Ягоди бажано трохи пересипати борошном і тільки потім відправляти у тісто. 50 г ягід, що залишилися, викладіть зверху на пиріг після того, як виллєте його у форму для запікання.
  3. Випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
  4. Зверху пиріг можна  посипати цукровою пудрою.

Новое на сайте

  • Новини

З жовтня житимемо за новим часом: починаємо готуватися

В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час.

05/10/2025 22:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 жовтня 2025 року: до Землі наближаються два потоки плазми

Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…

05/10/2025 21:57
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня: від спалахів емоцій до тепла примирення

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…

05/10/2025 20:43
  • Новини

Яка цибуля найкорисніша: вибираємо найбільш підходящу цибулю для імунітету та судин

Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…

05/10/2025 19:58
  • Статті

Чи варто вірити снам: що каже православ’я

Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.

05/10/2025 18:31
  • Статті

Поради колекціонерам та любителям старовини: відповідаємо на ваші листи

Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…

05/10/2025 17:58