Насамперед, варто відзначити, що білі баклажани – це гібриди, які виведені із звичайних синіх баклажанів, щоб покращити смакові якості.
Раніше ми розповідали, які рослини не можна садити поряд з баклажанами.
Незважаючи на те, що білі баклажани досить смачні і позбавлені гіркоти, все ж таки відмовлятися від звичних «синеньких» не варто. Останні характеризуються наявністю у своєму складі антоціану, завдяки якому колір плодів виходить синьо-фіолетовим.
Антоціани сприяють виведенню з організму холестерину, мають антисептичні та антибактеріальні властивості.
Традиційний фіолетовий баклажан, дозріваючи, накопичує соланін – речовина, що надає м’якоті гіркоти.
Вважається, що сорти-«альбіноси» у міру дозрівання накопичують соланін у мінімальних кількостях, тому смак їхньої м’якоті ніжніший і нагадує гриби. До того ж у них менша кількість та розмір насіння, а також дуже тонка шкірка.
Наша порада – обов’язково знайдіть місце на грядках і для білих баклажанів, і для фіолетових. Білі – для смаку, а сині – для здоров’я. Хоча перед приготуванням сині баклажани краще вимочити або засолити на кілька хвилин, щоб прибрати гіркоту.
Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Щоб швидко й без зусиль випрасувати одяг, не обов’язково витрачати години біля праски. Потрібно просто…
Клієнтам "ПриватБанку" нагадали про чинні обмеження на зняття готівки. Пояснюємо, які суми дозволені залежно від…
Пенсійний фонд нагадує: для призначення або підтвердження права на субсидії й пільги можливе складання спеціального…
Не всі груші однаково витривалі до морозів, але є сорти, які стабільно дають урожай навіть…
Дотримуйтесь посту? Візьміть до уваги цей надзвичайно простий рецепт великого голубця. Пальчики оближете!