Насамперед, варто відзначити, що білі баклажани – це гібриди, які виведені із звичайних синіх баклажанів, щоб покращити смакові якості.
Раніше ми розповідали, які рослини не можна садити поряд з баклажанами.
Незважаючи на те, що білі баклажани досить смачні і позбавлені гіркоти, все ж таки відмовлятися від звичних «синеньких» не варто. Останні характеризуються наявністю у своєму складі антоціану, завдяки якому колір плодів виходить синьо-фіолетовим.
Антоціани сприяють виведенню з організму холестерину, мають антисептичні та антибактеріальні властивості.
Традиційний фіолетовий баклажан, дозріваючи, накопичує соланін – речовина, що надає м’якоті гіркоти.
Вважається, що сорти-«альбіноси» у міру дозрівання накопичують соланін у мінімальних кількостях, тому смак їхньої м’якоті ніжніший і нагадує гриби. До того ж у них менша кількість та розмір насіння, а також дуже тонка шкірка.
Наша порада – обов’язково знайдіть місце на грядках і для білих баклажанів, і для фіолетових. Білі – для смаку, а сині – для здоров’я. Хоча перед приготуванням сині баклажани краще вимочити або засолити на кілька хвилин, щоб прибрати гіркоту.
Відомий міжнародний фонд оголосив про видачу грошової допомоги українцям. Як зареєструватися.
Болгарський чи солодкий перець – це одна з обов'язкових культур на городі кожного овочівника. Але…
Пропонуємо приготувати дріжджові пиріжки на сковороді, від яких можна просто проковтнути язика. Такі вони смачні…
Розмір пенсії залежить від того, які роки стажу обрали для обрахунків. Тому важливо, щоб до…
Українців, які користуються газом, попередили про нову послугу, за яку доведеться окремо заплатити. У середньому…
Упродовж останніх років нейроонкологія досягла значних успіхів у діагностиці та лікуванні пухлин головного мозку, але…