Капуста містить сірку, яка допомагає нашому організму протистояти різним інфекціям, знижує рівень шкідливого холестерину, покращує стан шкіри. При приготуванні капусти частина сірки переходить у летюче з’єднання, саме це і є причиною поганого запаху. Особливо сильно запах проявляється при приготуванні капусти на пару, коли вона вариться чи тушкується.
Раніше ми розповідали, чим треба підгодувати капусту для щедрого врожаю.
Є кілька способів, які допоможуть позбавитися специфічного аромату капусти.
Перший – це вимочування. Хазяйки радять взяти капусту, подрібнити її і замочити в холодній воді, в яку потрібно додати чайну ложку солі та трохи соди. Вимочувати капусту потрібно щонайменше 30 хвилин.
Після цього можна приступати до приготування овочів. Досвідчені господині запевняють, що настирливого запаху точно не буде.
Другий спосіб – це додавання оцту та цукру. Ці інгредієнти потрібно додати під час приготування капусти. Достатньо влити одну чайну ложку оцту і трохи підсолодити страву. Замість оцту можна додати сік лимона.
Третій спосіб – це додавання спецій. Так, господині запевняють, що мінімізувати запах капусти під силу лавровому листу та кмину, які потрібно додати під час приготування.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…