Капуста містить сірку, яка допомагає нашому організму протистояти різним інфекціям, знижує рівень шкідливого холестерину, покращує стан шкіри. При приготуванні капусти частина сірки переходить у летюче з’єднання, саме це і є причиною поганого запаху. Особливо сильно запах проявляється при приготуванні капусти на пару, коли вона вариться чи тушкується.
Раніше ми розповідали, чим треба підгодувати капусту для щедрого врожаю.
Є кілька способів, які допоможуть позбавитися специфічного аромату капусти.
Перший – це вимочування. Хазяйки радять взяти капусту, подрібнити її і замочити в холодній воді, в яку потрібно додати чайну ложку солі та трохи соди. Вимочувати капусту потрібно щонайменше 30 хвилин.
Після цього можна приступати до приготування овочів. Досвідчені господині запевняють, що настирливого запаху точно не буде.
Другий спосіб – це додавання оцту та цукру. Ці інгредієнти потрібно додати під час приготування капусти. Достатньо влити одну чайну ложку оцту і трохи підсолодити страву. Замість оцту можна додати сік лимона.
Третій спосіб – це додавання спецій. Так, господині запевняють, що мінімізувати запах капусти під силу лавровому листу та кмину, які потрібно додати під час приготування.
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…