Капуста містить сірку, яка допомагає нашому організму протистояти різним інфекціям, знижує рівень шкідливого холестерину, покращує стан шкіри. При приготуванні капусти частина сірки переходить у летюче з’єднання, саме це і є причиною поганого запаху. Особливо сильно запах проявляється при приготуванні капусти на пару, коли вона вариться чи тушкується.
Раніше ми розповідали, чим треба підгодувати капусту для щедрого врожаю.
Є кілька способів, які допоможуть позбавитися специфічного аромату капусти.
Перший – це вимочування. Хазяйки радять взяти капусту, подрібнити її і замочити в холодній воді, в яку потрібно додати чайну ложку солі та трохи соди. Вимочувати капусту потрібно щонайменше 30 хвилин.
Після цього можна приступати до приготування овочів. Досвідчені господині запевняють, що настирливого запаху точно не буде.
Другий спосіб – це додавання оцту та цукру. Ці інгредієнти потрібно додати під час приготування капусти. Достатньо влити одну чайну ложку оцту і трохи підсолодити страву. Замість оцту можна додати сік лимона.
Третій спосіб – це додавання спецій. Так, господині запевняють, що мінімізувати запах капусти під силу лавровому листу та кмину, які потрібно додати під час приготування.
Якщо хочеться здивувати гостей, але не відмовлятися від класики, рожева млинцева «Шуба» — ідеальний варіант.
Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…
Частині внутрішньо переміщених осіб доступна нова грошова допомога в розмірі 2000 гривень. Яким критеріям треба…
Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…
Надійний та ефективний генератор — відмінне джерело живлення для дому та офісу у разі частого…
Мережу облетіла новина про зниження тарифу на газ, і багато хто вже готується радіти дешевшому…