Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаДачаТакого врожаю капусти у вас ще не було: чим підгодувати рослини для...

Такого врожаю капусти у вас ще не було: чим підгодувати рослини для великих та щільних качанів

Этот материал также доступен на русском языке
Капуста буває ранньою, середньою та пізньою. Пізня ідеально підходить для зберігання, а рання та середня – для літніх салатів та заготовок. Але як виростити капусту на заздрість усім сусідам і на радість собі, щоби голівки були великими і щільними?

Зробити це не так і складно, якщо дотримуватись певних правил.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати капусту.

Допоможуть зібрати чудовий урожай звичайні народні засоби. Перше місце по дієвості займає дріжджове підживлення. Зазвичай беруть близько 100 г дріжджів і приблизно 300 мл будь-якого старого варення. Інгредієнти добре розмішують у відрі води та ставлять на добу у приміщення, щоб пройшло бродіння. Полив розчином здійснюють після того, як добре зволожують ґрунт. Попередньо розводять 250 мл розчину 10 л води.

Підживлення можна проводити раз на 15 днів протягом усього сезону або від моменту, коли помітили, що капуста відстає у розвитку.

Сприяють зав’язуванню великих головок й інші добрива. Наприклад, гній та попіл.

Підживлення можна проводити або з моменту появи дев’ятого листа або від моменту, коли помітили, що капуста відстає у розвитку. Ось, що потрібно робити, якщо не зав’язуються качани.

На відро води потрібно додати 500 мл гноївки і 100 г розмеленого в пил деревного попелу. Отриману суміш залишаємо у спокої на пару днів.

Можна застосовувати, виливаючи під кущ по 250 мл суміші, попередньо розпушуючи і добре поливаючи ґрунт. Зазвичай вистачає пари підгодівель, і справа йде на лад. Також 250 мл суміші, як і в попередньому рецепті, розводимо в 10 л води і тільки потім поливаємо.

Городники знають, що в аномальну спеку, яка часто спостерігається у липні-серпні, капуста не поспішає зав’язувати качани. З цією проблемою впоратися допоможе йод. У відрі води розчиняють 10-12 крапель йоду та поливають капусту, виливаючи під рослину по 250 мл розчину.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні