Новини

Не паска, а справжнє золото: рецепт найповітрянішої, м’якої та смачної пасхальної випічки

Зазвичай, жовту паску можна приготувати, якщо використовувати багато яєць і обов’язково домашніх, але є секрет, який допоможе вам спекти справжню золоту паску і він не у кількості яєць. Потрібно додати трохи куркуми, саме вона надасть пасхальній випічці красивий золотавий колір.

Рецептом золотої паски поділилася кулінарний блогер Віка – Прості рецепти, таку паску вона готує щороку, тому що цей рецепт дуже простий і легкий, але найголовніше, що випічка виходить дуже смачною та повітряною.

Раніше ми розповідали, як приготувати традиційну великодню паску на жовтках.

Інгредієнти:

  • борошно 600-650 г;
  • яйця 3 шт.;
  • дріжджі живі 25-30 г;
  • щіпка солі;
  • цукор 200 г;
  • цедра одного лимона (або ванілін);
  • молоко 240 мл;
  • масло вершкове 100-120 г;
  • олія 1-2 ст. л.;
  • куркума 1 ст.л.;
  • родзинки 150 г.

Приготування:

  1. Візьміть миску і влийте тепле молоко, додайте дріжджі і добре розмішайте, щоб вони розчинилися. Додайте 3 яйця та цукор, розтоплене вершкове масло, цедру одного лимона та куркуму для кольору. Саме вона додасть випічці золотого кольору і паска вийде золота.
  2. Не забудьте додати щіпку солі для гармонізації смаку і добре вимісити віночком масу.
  3. Просійте борошно і додайте 100-120 г від загальної маси, перемішайте тісто ложкою. Воно має вийти рідким. Накрийте миску зверху рушником і залиште тісто в теплому місці підходити на півтори-дві години.
  4. Частину борошна, яке залишилося, просійте на робочу поверхню, дістаньте тісто з миски, викладіть зверху родзинки і починайте замішувати тісто. Борошна багато не додавайте, щоб тісто не липло до рук, змащуйте їх олією. Тісто має бути дуже м’яким.
  5. Поділіть тісто на частини та заповніть форми для паски на третину. Накрийте рушником і залиште у теплому місці на 20-30 хвилин.
  6. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусах духовці протягом 30-40 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
  7. Дайте паскам охолонути і зверху прикрасьте глазур’ю або розтопленим шоколадом.

Новое на сайте

  • Новини

В Україні почали перевіряти оголошення про роботу: хто постраждає

Фахівці перевіряють вакансії, розміщені роботодавцями та кадровими агентствами.

21/05/2025 16:25
  • Новини

Чому в’януть і жовтіють помідори – ось чим треба полити рослини

Розсада добре прижилася, але з настанням спеки, незважаючи на поливи, кущики починають в'янути, а листя…

21/05/2025 15:18
  • Новини

Кекс «П’ятихвилинка»: готуємо ідеальний десерт за мінімум часу

Порадуйте своїх рідних і гостей неймовірно ніжним десертом, який готується за лічені хвилини без особливих…

21/05/2025 14:35
  • Статті

5 речей, які ти не знала про історію жіночих кедів

За своє століття існування кеди перетворилися із суто функціонального спортивного взуття на культурний феномен, що…

21/05/2025 13:57
  • Новини

Примусове вилучення пенсій: які нові норми заклали в держбюджет

У кого з пенсіонерів можуть примусово вилучити пенсійні виплати і з чим це пов'язано.

21/05/2025 13:22
  • Новини

З 1 червня в банках України вводять нові ліміти: які зміни приготували для українців

Для власників банківських карток багатьох українських банків з літа діятимуть нові правила. Які саме обмеження…

21/05/2025 12:10