Суворі дні посту – перші чотири дні, а також останній тиждень перед Великоднем. Цими днями не можна вживати м’ясні та рибні страви, яйця, молочні продукти, солодке, алкоголь.
У нестрогі дні в суботу та неділю можна вживати рибу та їжу, приготовлену з рослинною олією.
Також вживання риби та олії дозволяється на 2, 3, 5, та 6 тижні Великого посту у понеділок, вівторок та четвер.
На 1, 4 та 7 тижні в понеділок, середу та п’ятницю раціон харчування повинен складатися з хліба, води, овочів, фруктів, компоту, у вівторок та четвер дозволяється вживати гарячу їжу без олії.
Ви не пробували варити гречаний суп без звичних моркви, цибулі та картоплі, але з гарбузом та найніжнішими рибними фрикадельками з вівсяними пластівцями та сметаною? Дуже цікавий та легкий супчик. Гречка надає супу поживності. Швидко, смачно та корисно – можна готувати не лише під час постів, а й увесь рік.
Філе хека (або іншої риби) – 100 грамів, гречка – 1 столові ложки, гарбуз (м’якоть) – 60 грамів, вівсяні пластівці – 1 чайна ложка, вода – 300 мілілітрів, сіль та зелень – за смаком.
При подачі додати нарізану зелень.
Щоб речі зі штучним пухом довго залишалися теплими та акуратними, важливо правильно їх прати та…
Клацаючий палець - це не просто незручність. Без належної уваги він може перейти у хронічну…
Любите кавуни та дині, але не хочете розлучатися з ними наприкінці літа? Ми розповімо, як…
Обіцянки виплат у TikTok – не що інше, як дезінформація. Хибні відео, фальшиві постанови Верховної…
Громадяни України, які отримують пенсії по інвалідності, цікавляться, чи збільшаться розміри виплат з 1 вересня.…
Борці за незалежність України у XX столітті та реабілітовані жертви політичних репресій мають право на…