Суворі дні посту – перші чотири дні, а також останній тиждень перед Великоднем. Цими днями не можна вживати м’ясні та рибні страви, яйця, молочні продукти, солодке, алкоголь.
У нестрогі дні в суботу та неділю можна вживати рибу та їжу, приготовлену з рослинною олією.
Також вживання риби та олії дозволяється на 2, 3, 5, та 6 тижні Великого посту у понеділок, вівторок та четвер.
На 1, 4 та 7 тижні в понеділок, середу та п’ятницю раціон харчування повинен складатися з хліба, води, овочів, фруктів, компоту, у вівторок та четвер дозволяється вживати гарячу їжу без олії.
Ви не пробували варити гречаний суп без звичних моркви, цибулі та картоплі, але з гарбузом та найніжнішими рибними фрикадельками з вівсяними пластівцями та сметаною? Дуже цікавий та легкий супчик. Гречка надає супу поживності. Швидко, смачно та корисно – можна готувати не лише під час постів, а й увесь рік.
Філе хека (або іншої риби) – 100 грамів, гречка – 1 столові ложки, гарбуз (м’якоть) – 60 грамів, вівсяні пластівці – 1 чайна ложка, вода – 300 мілілітрів, сіль та зелень – за смаком.
При подачі додати нарізану зелень.
Цими вихідними низка регіонів України опиниться під впливом циклону та атмосферних фронтів: очікується мокрий сніг…
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Досвідчені городники відкрили осінню “секретну зброю” для родючої грядки після картоплі. Обо'язково зробіть це —…
Цей святковий сирник — ідеальне поєднання повітряної сирної маси, ніжного тіста та ароматних сухофруктів. Обов'язковий…
Полікарбонат — міцний матеріал, але навіть він потребує захисту від снігових навантажень, перепадів температур та…
В Україні змінили правила відновлення посвідчення УБД. Що потрібно знати?