На пенсії - Живемо!

Такий пиріг ви ще точно не готували: пишний, повітряний, смачний і без жодного грама борошна

Этот материал также доступен на русском языке

Пирог без муки
Кожна господиня завжди хоче спробувати приготувати щось новеньке, щоби порадувати свою родину. Сьогодні пропонуємо вам рецепт повітряного пирога, який з легкістю може стати основою для святкового торта.

Цей пиріг готується без борошна, саме тому він виходить ніжним, повітряним та легким, схожим на хмару.

Раніше ми розповідали, як приготувати бюджетний пиріг з варення.

Інгредієнти:

  • Курячі яйця – 4 шт.;
  • Грецький йогурт – 400 г;
  • Цукор – 70-80 г;
  • Крохмаль (краще кукурудзяний) – 50 г;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Сіль – щіпка;
  • Пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків. Візьміть глибоку миску і додайте яєчні жовтки, йогурт цукор, крохмаль із розпушувачем та перемішайте до однорідності.
  2. В іншій ємності збийте за допомогою міксера білки зі щіпкою солі до стійкої піни.
  3. Потому масу з жовтків, йогурту та крохмалю частинами акуратно введіть у білкову масу, перемішувати потрібно лопаткою, не міксером, інакше пиріг вийде гумовим.
  4. Духовку розігріти до 170 градусів, вилити тісто на застелену пергаментом форму або силіконову форму і випікати 45 хвилин.
  5. Деякі господині радять встановити форму для випічки на деко, в який попередньо наливають воду, щоб пиріг вийшов повітряним, високим та вологим.
  6. Зверху готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою або розрізати на частини і змастити сметанним або заварним кремом.
Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?