Для плову підходить тільки рис певних сортів. Він має бути розсипчастим і зберігати цю властивість після термічної обробки. Вибір невідповідної крупи загрожує невдалою стравою.
Раніше ми писали про перевірений рецепт смачного тіста для піци без дріжджів.
На 1 кг крупи беруть стільки ж м’яса, щонайменше 0,5 кг моркви та не менше 0,3 кг цибулі. Ігнорування цього правила може стати причиною того, що смакові якості плову будуть не найкращими.
Зрозуміло, плов можна приготувати й в каструлі. Але класичний спосіб приготування автентичної страви передбачає використання казана або сотейника з товстим дном. Тільки так можна домогтися, щоб страва мала потрібну консистенцію і ступінь готовності.
Перед змішуванням із рисом м’ясні та овочеві продукти потрібно розігріти на сковороді. При цьому, щоб у страви з’явився яскравий смак, приправлений спеціями зірвак потрібно ще добре протушкувати в бульйоні.
Зірвак – це гарнір для плову з мяса, моркви, цибулі і спецій.
При приготуванні рису для плову потрібно використовувати менше води, ніж при створенні рисової каші. Об’єм рідини має лише на 20% перевищувати обсяг крупи. Якщо води буде занадто багато, то розсипчастий плов не вийде. З іншого боку, за нестачі води рис може виявитися не повністю готовим.
Я не нудьгую: чим українські пенсіонери займаються у вільний час – відеоопитування
На яку допомогу від держави можуть розраховувати люди, які виїжджають із окупації
Чимало українських пенсіонерів, які не виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і…
Багато літніх людей помічають, що ввечері ноги стають важкими, з'являється втома і ниючий біль. У…
Якщо ви хочете, щоб ваші огірки плодоносили все літо, постарайтеся забезпечити їм догляд. Нічого складного…
Cоус з кропу – універсальна домашня заготівля. Її можна використовувати одразу, можна зберігати тривалий час…
Якщо документ про право власності на житло втрачено або пошкоджено, наприклад, через війну, потрібно оформити…
Деяким пенсіонерам в Україні виплатять одноразову грошову допомогу від 2500 до 4000 гривень. Але є…