Для плову підходить тільки рис певних сортів. Він має бути розсипчастим і зберігати цю властивість після термічної обробки. Вибір невідповідної крупи загрожує невдалою стравою.
Раніше ми писали про перевірений рецепт смачного тіста для піци без дріжджів.
На 1 кг крупи беруть стільки ж м’яса, щонайменше 0,5 кг моркви та не менше 0,3 кг цибулі. Ігнорування цього правила може стати причиною того, що смакові якості плову будуть не найкращими.
Зрозуміло, плов можна приготувати й в каструлі. Але класичний спосіб приготування автентичної страви передбачає використання казана або сотейника з товстим дном. Тільки так можна домогтися, щоб страва мала потрібну консистенцію і ступінь готовності.
Перед змішуванням із рисом м’ясні та овочеві продукти потрібно розігріти на сковороді. При цьому, щоб у страви з’явився яскравий смак, приправлений спеціями зірвак потрібно ще добре протушкувати в бульйоні.
Зірвак – це гарнір для плову з мяса, моркви, цибулі і спецій.
При приготуванні рису для плову потрібно використовувати менше води, ніж при створенні рисової каші. Об’єм рідини має лише на 20% перевищувати обсяг крупи. Якщо води буде занадто багато, то розсипчастий плов не вийде. З іншого боку, за нестачі води рис може виявитися не повністю готовим.
Я не нудьгую: чим українські пенсіонери займаються у вільний час – відеоопитування
На яку допомогу від держави можуть розраховувати люди, які виїжджають із окупації
Стелажі з металу широко використовуються для зберігання інструментів і консервації в побутових та господарських приміщеннях.…
Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Кабмін затвердив порядок використання житлових ваучерів для ВПО. Які обмеження діють.
Учасники бойових дій можуть платити за електроенергію значно менше, однак для цього потрібно самостійно оформити…
У державному бюджеті передбачено кошти на індексацію пенсій, але є категорії громадян, які залишаться без…
Коли ви дивитесь на нову шафу, ви оцінюєте колір фасадів та красу ручок. Але професійний…