Новини

Так гречку варити не можна: кулінари розкрили секрет правильного приготування смачної каші

Щоб гречка вийшла смачною, розсипчастою та ароматною, потрібно правильно її приготувати.

Раніше ми розповідали, кому корисна гречка.

Отже багато господинь вважають, що чим довше варитися гречка, тим вона смачніша, але це далеко не так.

На думку досвідчених кухарів, оптимальний час приготування крупи – 15-20 хвилин після закипання. Гречка повинна вийти трохи жорсткуватою, просто накрийте її кришкою і дайте їй трохи постояти.

Також існує думка, що гречку перед приготуванням не потрібно промивати. Але промивання просто необхідне. За допомогою води з крупи видаляється зайвий крохмаль, гіркота та неприємний смак.

На смак гречки впливають і правильні пропорції. Якщо налити більше води, то гречка вийде водянистою. Оптимальні пропорції – на 1 склянку гречки потрібно брати дві склянки води. Такі пропорції допоможуть зробити ідеальну кашу.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 серпня

У п'ятницю до України зайде активний циклон середземноморського походження.

21/08/2025 22:52
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 22 серпня 2025 року: чи є підстави для занепокоєння

Якою буде геомагнітна обстановка і що говорять астрофізики про можливість магнітних бур 22 серпня?

21/08/2025 22:18
  • Статті

Як прати речі зі штучним пухом і не зіпсувати їх

Щоб речі зі штучним пухом довго залишалися теплими та акуратними, важливо правильно їх прати та…

21/08/2025 21:45
  • Статті

Клацання у пальцях: невинний симптом чи сигнал до дії

Клацаючий палець - це не просто незручність. Без належної уваги він може перейти у хронічну…

21/08/2025 20:57
  • Статті

Кавуни та дині: що потрібно знати перед покупкою та як зберігати правильно

Любите кавуни та дині, але не хочете розлучатися з ними наприкінці літа? Ми розповімо, як…

21/08/2025 20:25
  • Новини

Фальшиві виплати від ООН та ВР: як українців вводять в оману

Обіцянки виплат у TikTok – не що інше, як дезінформація. Хибні відео, фальшиві постанови Верховної…

21/08/2025 19:35