Річ у тім, що рис містить два основних типи крохмалю – амілозу й амілопектин. Амілоза під час варіння потрапляє у воду, а амілопектин під час нагрівання робить рис клейким. Потрібно вибрати такий сорт рису, в якому якомога менше амілопектину. Це сорти:
Важливо: попередньо рис потрібно добре промити. Воду потрібно міняти близько семи разів, перебираючи під час цього зерно пальцями, щоб змити зайвий крохмаль.
Раніше ми писали, як приготувати шоколадну королівську ватрушку.
Коли вода залишатиметься прозорою, можна починати варити рис. Правильна пропорція для цього 1:2.
Закип’ятити воду, додати 1/2 ч. л. солі та всипати 50 г рису.
Перемішати рис, коли вода закипить, і дати проваритися йому ще 5 хвилин.
Вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити на 40 хвилин.
Такий спосіб приготування дасть змогу рису ввібрати стільки води, скільки йому потрібно, і не розваритися.
Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)
З 1 листопада в Україні починають заміняти чинні військові квитки та посвідчення, які матимуть розширені…
Сучасні моделі плитоносок давно перестали бути елементом лише військового екіпірування. Сьогодні їх обирають для тренувань,…
PDR або видалення вм'ятин без фарбування — це високотехнологічний метод відновлення кузова автомобіля. Він дає…
Підвищення мінімалки, індексація пенсій, призупинення виплат без ідентифікації, цифровізація відстрочок і нові виплати для військових…
Курячі сердечка по-новому. Швидка страва на найвибагливіший смак.
Холодильник працює гірше? Можливо, його просто треба розморозити.