Річ у тім, що рис містить два основних типи крохмалю – амілозу й амілопектин. Амілоза під час варіння потрапляє у воду, а амілопектин під час нагрівання робить рис клейким. Потрібно вибрати такий сорт рису, в якому якомога менше амілопектину. Це сорти:
Важливо: попередньо рис потрібно добре промити. Воду потрібно міняти близько семи разів, перебираючи під час цього зерно пальцями, щоб змити зайвий крохмаль.
Раніше ми писали, як приготувати шоколадну королівську ватрушку.
Коли вода залишатиметься прозорою, можна починати варити рис. Правильна пропорція для цього 1:2.
Закип’ятити воду, додати 1/2 ч. л. солі та всипати 50 г рису.
Перемішати рис, коли вода закипить, і дати проваритися йому ще 5 хвилин.
Вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити на 40 хвилин.
Такий спосіб приготування дасть змогу рису ввібрати стільки води, скільки йому потрібно, і не розваритися.
Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)
Фальсифіковане вершкове масло — це продукт, у якому молочний жир замінено на рослинні або інші…
Інвентаризація пенсій – не нове явище, це один із напрямків роботи Пенсійного фонду. Але через…
У вересні 2023 року Україна перейшла на новоюліанський церковний календар, через що дати деяких свят…
Як повідомляють синоптики, 1 серпня погода в Україні визначатиметься полем підвищеного атмосферного тиску та відсутністю…
1 серпня 2025 року геомагнітна обстановка залишатиметься в межах норми.
Попередній запис на конкретну дату — найзручніший і найменш витратний за часом спосіб потрапити на…