Річ у тім, що рис містить два основних типи крохмалю – амілозу й амілопектин. Амілоза під час варіння потрапляє у воду, а амілопектин під час нагрівання робить рис клейким. Потрібно вибрати такий сорт рису, в якому якомога менше амілопектину. Це сорти:
Важливо: попередньо рис потрібно добре промити. Воду потрібно міняти близько семи разів, перебираючи під час цього зерно пальцями, щоб змити зайвий крохмаль.
Раніше ми писали, як приготувати шоколадну королівську ватрушку.
Коли вода залишатиметься прозорою, можна починати варити рис. Правильна пропорція для цього 1:2.
Закип’ятити воду, додати 1/2 ч. л. солі та всипати 50 г рису.
Перемішати рис, коли вода закипить, і дати проваритися йому ще 5 хвилин.
Вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити на 40 хвилин.
Такий спосіб приготування дасть змогу рису ввібрати стільки води, скільки йому потрібно, і не розваритися.
Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)
Хочется вернуть коже упругость и сияние? Маска для увядающей кожи с медом — натуральный способ…
Українці тепер можуть користуватися новою розробкою Укрпошти — мобільним додатком, який вже доступний на Android…
Майонез без хімії – це реально. Забудьте про магазинні соуси з консервантами та цукром: домашній…
Щоб ця технологія приносила максимум користі, важливо розуміти її класи, сценарії використання та підходи до…
Багато українців переходять на електроопалення, розраховуючи на пільговий тариф, але одержують рахунки на повну. Чому…
Які кімнати у квартирі дають шанс вижити. Експерти назвали безпечні зони в оселі.