Четвер, 21 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПеревірений роками рецепт: найсмачніший і найповітряніший хмиз на кефірі – смак з...

Перевірений роками рецепт: найсмачніший і найповітряніший хмиз на кефірі – смак з дитинства

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що хмиз можна приготувати на воді, на молоці, додавши трохи горілки. Але є рецепт на кефірі, смак такого хмизу ви точно пам'ятаєте з дитинства. Завдяки цьому рецепту буквальною зі склянки кефіру можна напекти цілу гору смаколиків.

Для цього просто потрібно змішати кефір, яйця, цукор та борошно.

Раніше ми розповідали, як приготувати хмиз з двох інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 2 шт. курячих яєць;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • щіпка солі;
  • 2,5-3 склянки борошна;
  • Рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Візьміть миску, налийте в неї теплий кефір, додайте соду і перемішайте. Нехай постоїть хвилин 10, щоб сода потоваришувала з кефіром.
  2. Вбийте в кефірну масу яйця, додайте цукор, ванільний цукор та сіль, перемішайте всі інгредієнти.
  3. Додайте просіяне борошно і замісіть тісто.
  4. Воно має бути еластичним, не липнути до рук.
  5. Розкачайте тісто в пласт завтовшки до 1 см.
  6. Ножом поріжте тісто на смужки, а потім на ромбики, всередині кожного шматочка зробіть отвір і сформуйте хмиз.
  7. Обсмажуйте хмиз на сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін до рум’яного кольору.
  8. Щоб прибрати зайвий жир із випічки, готові вироби можна викласти на паперові серветки.
  9. Зверху хмиз можна посипати цукровою пудрою.

Нове на сайті