Для цього рис потрібно готувати не в каструлі, а в глибокій сковороді. Хоча є ще один важливий момент, на який слід звернути увагу.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
Перед приготуванням досвідчені господині радять обсмажити рис на сковороді.
Нам знадобляться: 1 склянка рису, 3 столові ложки соняшникової олії (можна вершкового масла), 2 зубчики часнику, спеції – за смаком та вода.
Спочатку рис потрібно добре промити, потім просушити, для цього можна пересипати його в сито або друшляк. Поки стікатиме вода, потрібно взяти сковороду з високими бортиками, поставити її на плиту, налити масло і нарізати часник невеликими шматочками і відправити обсмажуватися.
Коли часник підрум’янитися, його можна дістати зі сковороди, він нам більше не знадобиться.
На сковороду відправляємо рис і обсмажуємо його на повільному вогні, доки крупа стане бурштинового кольору.
Після цього солимо і перчимо, заливаємо кип’яченою водою рис, накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні.
Щодо кількості води, то вона повинна покривати рис приблизно на один палець зверху.
Такий рис виходить не просто розсипчастим, ароматним, а й дуже смачним.
Обов’язково спробуйте!
Верховна Рада України підтримала у першому читанні проєкт Державного бюджету на 2026 рік. Документ підготовлений…
Львівські клініки сьогодні пропонують європейський рівень послуг, використовуючи сертифіковане обладнання, перевірені препарати та новітні технології…
Вихідні пройдуть під знаком Сонця. Як пережити магнітні бурі без шкоди для здоров'я.
Не поспішайте ховати кошики: у лісах України ще ростуть гриби. Що збирати і як не…
Почистіть димохід без зусиль і розходів. Перевірені методи, що працюють століттями.
Експерт назвав найнебезпечніші будинки в Україні. Кому загрожує промерзання квартир взимку за лічені години?