Які тільки інгредієнти не додають кулінари, щоби отримати смачну страву: і картопля, і хліб, і молоко, і воду, і навіть соду.
Раніше ми розповідали, для чого в котлети додають. яблуко.
Саме про соду ми сьогодні й поговоримо. Її прийнято додавати в тісто, але не у фарш, так подумає багато хто.
А ви просто спробуйте. Харчова сода робить котлети повітряними та пишними.
Але додавати її потрібно лише при жарінні. Якщо ви готуєте котлети на пару або в духовці, соду додавати не потрібно.
Потрібно звернути увагу і на м’ясо, з якого ви готуватимете котлети.
Так, досвідчені господині не радять додавати соду в котлети з індички чи курки, вони й так м’які та соковиті, а от у свинячий чи яловичий фарш соду додати потрібно.
Справа в тому, що ці види м’яса жорсткіші і за допомогою соди можна виправити ситуацію. Також сода нейтралізує характерний для телятини запах, який багатьом не дуже подобається.
Соду потрібно додавати у фарш, коли ви його солите та перчите. На 500-700 г фаршу потрібно брати не більше половини чайної ложки соди. Зважте, що сода може зіпсувати смак страви, якщо додати її більше.
Після додавання соди у фарш, його потрібно добре перемішати і залишити хоча б на 20-30 хвилин, щоб сода почала працювати і всі інгредієнти добре потоваришували.
Після цього можна приступати до смаження котлет.
Попередній запис на конкретну дату — найзручніший і найменш витратний за часом спосіб потрапити на…
Незважаючи на військовий стан, значна кількість українців чоловічої статі все ще має законне право на…
З 1 серпня підприємці Державна податкова служба посилює контроль і закликає бізнес суворо дотримуватись правил…
Якщо ви не шанувальник солодкої випічки або просто шукаєте нову страву на сніданок або вечерю,…
Психологічне цькування на роботі може руйнувати здоров'я та кар'єру. Закон на вашому боці – важливо…
До 24 серпня – до Дня Незалежності України – держава традиційно виплатить разову допомогу кільком…