Новини

Один раз спробуєте і готуватимете так завжди: несподіваний інгредієнт для котлет

Які тільки інгредієнти не додають кулінари, щоби отримати смачну страву: і картопля, і хліб, і молоко, і воду, і навіть соду.

Раніше ми розповідали, для чого в котлети додають. яблуко.

Саме про соду ми сьогодні й поговоримо. Її прийнято додавати в тісто, але не у фарш, так подумає багато хто.

А ви просто спробуйте. Харчова сода робить котлети повітряними та пишними.

Але додавати її потрібно лише при жарінні. Якщо ви готуєте котлети на пару або в духовці, соду додавати не потрібно.

Потрібно звернути увагу і на м’ясо, з якого ви готуватимете котлети.

Так, досвідчені господині не радять додавати соду в котлети з індички чи курки, вони й так м’які та соковиті, а от у свинячий чи яловичий фарш соду додати потрібно.

Справа в тому, що ці види м’яса жорсткіші і за допомогою соди можна виправити ситуацію. Також сода нейтралізує характерний для телятини запах, який багатьом не дуже подобається.

Соду потрібно додавати у фарш, коли ви його солите та перчите. На 500-700 г фаршу потрібно брати не більше половини чайної ложки соди. Зважте, що сода може зіпсувати смак страви, якщо додати її більше.

Після додавання соди у фарш, його потрібно добре перемішати і залишити хоча б на 20-30 хвилин, щоб сода почала працювати і всі інгредієнти добре потоваришували.

Після цього можна приступати до смаження котлет.

Новое на сайте

  • Новини

Туман і нічні морози: якою буде погода в Україні 22 грудня

Тиждень в Україні розпочнеться з туманів і прохолодних ночей. Попри зимовий характер погоди, сильних опадів…

21/12/2025 22:00
  • Новини

Понеділок пройде під знаком Сонця: наскільки небезпечною буде магнітна буря 22 грудня

Початок тижня для українців пройде під впливом помірних геомагнітних коливань. Фахівці закликають уважніше поставитися до…

21/12/2025 21:00
  • Новини

Тиждень тиші та усвідомлених рішень: гороскоп на 22-28 грудня

Кінець грудня налаштовує на тишу, ясність і внутрішню рівновагу. Події цього тижня підкажуть, від чого…

21/12/2025 19:30
  • Новини

Šunkofleky по-домашньому: як приготувати чеську макаронну запіканку

Чехія має власну версію улюбленої багатьма макаронної запіканки — ситну та ароматну šunkofleky. Цю страву…

21/12/2025 18:00
  • Новини

Кращі українські сорти салатів, які ідеально підходять для клімату нашої країни

Українські селекціонери створили сорти салатів, які стабільно дають гарний урожай у різних кліматичних зонах країни.…

21/12/2025 17:00
  • Новини

Оренда житла і рахунки: за що відповідає власник, а за що — мешканець

Оренда житла в Україні інколи супроводжується суперечками щодо комунальних платежів. Юристи радять заздалегідь визначити, хто…

21/12/2025 16:00