Які тільки інгредієнти не додають кулінари, щоби отримати смачну страву: і картопля, і хліб, і молоко, і воду, і навіть соду.
Раніше ми розповідали, для чого в котлети додають. яблуко.
Саме про соду ми сьогодні й поговоримо. Її прийнято додавати в тісто, але не у фарш, так подумає багато хто.
А ви просто спробуйте. Харчова сода робить котлети повітряними та пишними.
Але додавати її потрібно лише при жарінні. Якщо ви готуєте котлети на пару або в духовці, соду додавати не потрібно.
Потрібно звернути увагу і на м’ясо, з якого ви готуватимете котлети.
Так, досвідчені господині не радять додавати соду в котлети з індички чи курки, вони й так м’які та соковиті, а от у свинячий чи яловичий фарш соду додати потрібно.
Справа в тому, що ці види м’яса жорсткіші і за допомогою соди можна виправити ситуацію. Також сода нейтралізує характерний для телятини запах, який багатьом не дуже подобається.
Соду потрібно додавати у фарш, коли ви його солите та перчите. На 500-700 г фаршу потрібно брати не більше половини чайної ложки соди. Зважте, що сода може зіпсувати смак страви, якщо додати її більше.
Після додавання соди у фарш, його потрібно добре перемішати і залишити хоча б на 20-30 хвилин, щоб сода почала працювати і всі інгредієнти добре потоваришували.
Після цього можна приступати до смаження котлет.
Тестостерон є ключовим для зростання м’язової маси, сили та витривалості, тому багато спортсменів використовують добавки…
Ванна кімната вирізняється високою вологістю. Після кожного прийняття ванни або душу рівень вологості повітря підвищується.…
Бувають випадки, коли овочівники обрали продуктивний сорт, правильно здійснили посадку, але огірки замість зеленців дають…
Погоду на 17 квітня в Україні визначатиме антициклон - усюди буде сухо та переважно сонячно.…
Які несподіванки чекають на метеозалежних людей цього дня?
Традиція фарбувати яйця на Великдень має глибоке, дохристиянське коріння.