Новини

Огірки збиратимете відрами: найврожайніші та найсмачніші сорти – запам’ятайте цей список

Що краще –  гібрид чи сорт?

Насамперед, варто відзначити, що досвідчені овочеводи радять вирощувати саме гібриди, а не сорти, тому що гібриди дають стабільні і досить рясні врожаї, менше схильні до захворювань, стійкі до несприятливих умов, та й самі плоди мають високу якість.

Раніше ми розповідали, як вирощувати пучкові огірки.

Але є у гібридів один мінус – їх не можна вирощувати з насіння, тобто, якщо ви плануєте збирати насіння на своїй ділянці, а потім його вирощувати, то робити це можна тільки з сортів. Справа в тому, що гібриди зберігають свої властивості лише у першому поколінні F1.

У наступному поколінні (F2) рослина не тільки не повторює вихідні якості гібриду, але може бути навіть гіршою.

В Україні існує величезна різноманітність сортів та гібридів огірків, які відрізняються за смаковими якостями та врожайністю.

Серед найурожайніших і найсмачніших овочівники виділяють такі гібриди:

Міранда – цей ранньостиглий гібрид відрізняється високою врожайністю та чудовим смаком. Плоди мають яскраво-зелене забарвлення, вони хрусткі, довжиною близько 10-12 см і характеризуються соковитістю. Гібрид стійкий до хвороб та погодних умов.

Лангіно – ранньостиглий гібрид з високою врожайністю. Плоди мають подовжену форму та зелене забарвлення. Вони мають відмінний смак, хрумтять. Лангіно відомий своєю відмінною стійкістю до хвороб і тривалого плодоношення.

Зозуля – це середньостиглий гібрид огірків з високою врожайністю. Плоди мають овальну форму та світло-зелене забарвлення. Їх характеризує відмінний смак та соковитість. Огірки сорту Зозуля ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді, для салатів, для консервації зазвичай не використовують.

Кібрія – надранній високоврожайний гібрид. Підходить для вирощування у відкритих та закритих ґрунтах. Дає рясний урожай солодких та соковитих огірків без гіркоти. Підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

 

Гектор – ранній бджолозапильний гібрид, який дає однорідні темні плоди, з великими пухирцями і білими шипами. Тонка шкірка ідеально поєднується із солодким смаком, але стає грубою при перезріванні. Плоди не жовтіють і не гірчать. Гібрид підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 6 липня – який вплив на здоров’я

Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…

05/07/2025 21:55
  • Новини

Обмін паспортів: кому потрібно терміново обновити документи

Деякі паспорти можуть втратити чинність – і ви залишитися без документа. Що саме стати причиною…

05/07/2025 21:03
  • Новини

Отримувачі соцвиплат мають пройти перевірку, інакше допомогу призупинять: хто потрапив до списків

Частина отримувачів соцдопомоги може опинитися без виплат – і причина в новій процедурі, яку запровадили…

05/07/2025 20:00
  • Новини

Повного страхового стажу не потрібно: хто може вийти на пенсію, пропрацювавши 10 років

Цей виняток у пенсійному законодавстві стосується не всіх, але якщо ви підпадаєте під категорію –…

05/07/2025 18:54
  • Дача

Культури для тіні, півтіні та сонця: що і де садити в саду та на городі, щоб добре росло

Здається, що в тіні росте лише трава? Насправді є десятки культур, які чудово почуваються без…

05/07/2025 16:37
  • Новини

Хрусткі рулетики з кабачків у паніровці: розлетяться за хвилину

Ці кабачкові рулетики зникнуть зі столу швидше, ніж ви встигните подати до них соус. Неймовірний…

05/07/2025 15:11