Новини

Огірки збиратимете відрами: найврожайніші та найсмачніші сорти – запам’ятайте цей список

Що краще –  гібрид чи сорт?

Насамперед, варто відзначити, що досвідчені овочеводи радять вирощувати саме гібриди, а не сорти, тому що гібриди дають стабільні і досить рясні врожаї, менше схильні до захворювань, стійкі до несприятливих умов, та й самі плоди мають високу якість.

Раніше ми розповідали, як вирощувати пучкові огірки.

Але є у гібридів один мінус – їх не можна вирощувати з насіння, тобто, якщо ви плануєте збирати насіння на своїй ділянці, а потім його вирощувати, то робити це можна тільки з сортів. Справа в тому, що гібриди зберігають свої властивості лише у першому поколінні F1.

У наступному поколінні (F2) рослина не тільки не повторює вихідні якості гібриду, але може бути навіть гіршою.

В Україні існує величезна різноманітність сортів та гібридів огірків, які відрізняються за смаковими якостями та врожайністю.

Серед найурожайніших і найсмачніших овочівники виділяють такі гібриди:

Міранда – цей ранньостиглий гібрид відрізняється високою врожайністю та чудовим смаком. Плоди мають яскраво-зелене забарвлення, вони хрусткі, довжиною близько 10-12 см і характеризуються соковитістю. Гібрид стійкий до хвороб та погодних умов.

Лангіно – ранньостиглий гібрид з високою врожайністю. Плоди мають подовжену форму та зелене забарвлення. Вони мають відмінний смак, хрумтять. Лангіно відомий своєю відмінною стійкістю до хвороб і тривалого плодоношення.

Зозуля – це середньостиглий гібрид огірків з високою врожайністю. Плоди мають овальну форму та світло-зелене забарвлення. Їх характеризує відмінний смак та соковитість. Огірки сорту Зозуля ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді, для салатів, для консервації зазвичай не використовують.

Кібрія – надранній високоврожайний гібрид. Підходить для вирощування у відкритих та закритих ґрунтах. Дає рясний урожай солодких та соковитих огірків без гіркоти. Підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

 

Гектор – ранній бджолозапильний гібрид, який дає однорідні темні плоди, з великими пухирцями і білими шипами. Тонка шкірка ідеально поєднується із солодким смаком, але стає грубою при перезріванні. Плоди не жовтіють і не гірчать. Гібрид підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на середу, 20 серпня: що новенького обіцяють синоптики

Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…

19/08/2025 23:26
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 20 серпня 2025 року: на що чекати Землі?

Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…

19/08/2025 22:54
  • Статті

Сезонні ласощі без ризику: що важливо знати про кавун та диню

Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…

19/08/2025 22:16
  • Новини

Час – гроші: власникам квартир та будинків важливо сплатити їх до 1 вересня

Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…

19/08/2025 21:38
  • Статті

Чому з телефону зникають гроші, або про кнопковий телефон та інтернет

Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…

19/08/2025 20:47
  • Новини

Літній пиріг без яєць і молока – галета, яка підкорить усіх

Хочете порадувати себе ароматною випічкою, але без яєць та молока? Пісна галета з фруктами та…

19/08/2025 19:57