Новини

Огірки збиратимете відрами: найврожайніші та найсмачніші сорти – запам’ятайте цей список

Що краще –  гібрид чи сорт?

Насамперед, варто відзначити, що досвідчені овочеводи радять вирощувати саме гібриди, а не сорти, тому що гібриди дають стабільні і досить рясні врожаї, менше схильні до захворювань, стійкі до несприятливих умов, та й самі плоди мають високу якість.

Раніше ми розповідали, як вирощувати пучкові огірки.

Але є у гібридів один мінус – їх не можна вирощувати з насіння, тобто, якщо ви плануєте збирати насіння на своїй ділянці, а потім його вирощувати, то робити це можна тільки з сортів. Справа в тому, що гібриди зберігають свої властивості лише у першому поколінні F1.

У наступному поколінні (F2) рослина не тільки не повторює вихідні якості гібриду, але може бути навіть гіршою.

В Україні існує величезна різноманітність сортів та гібридів огірків, які відрізняються за смаковими якостями та врожайністю.

Серед найурожайніших і найсмачніших овочівники виділяють такі гібриди:

Міранда – цей ранньостиглий гібрид відрізняється високою врожайністю та чудовим смаком. Плоди мають яскраво-зелене забарвлення, вони хрусткі, довжиною близько 10-12 см і характеризуються соковитістю. Гібрид стійкий до хвороб та погодних умов.

Лангіно – ранньостиглий гібрид з високою врожайністю. Плоди мають подовжену форму та зелене забарвлення. Вони мають відмінний смак, хрумтять. Лангіно відомий своєю відмінною стійкістю до хвороб і тривалого плодоношення.

Зозуля – це середньостиглий гібрид огірків з високою врожайністю. Плоди мають овальну форму та світло-зелене забарвлення. Їх характеризує відмінний смак та соковитість. Огірки сорту Зозуля ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді, для салатів, для консервації зазвичай не використовують.

Кібрія – надранній високоврожайний гібрид. Підходить для вирощування у відкритих та закритих ґрунтах. Дає рясний урожай солодких та соковитих огірків без гіркоти. Підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

 

Гектор – ранній бджолозапильний гібрид, який дає однорідні темні плоди, з великими пухирцями і білими шипами. Тонка шкірка ідеально поєднується із солодким смаком, але стає грубою при перезріванні. Плоди не жовтіють і не гірчать. Гібрид підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

Новое на сайте

  • Новини

На що можна витратити «тисячу Зеленського»: повний перелік товарів і послуг

Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…

19/11/2025 10:00
  • Статті

Сирі чи приготовані: як отримати максимум користі від овочів і фруктів – відповідь вас здивує

Ми звикли вважати, що будь-які овочі та фрукти корисні, але їхня реальна поживна цінність залежить…

19/11/2025 09:26
  • Новини

Як легко зняти шкірку з гарбуза: три прості способи

Очистити гарбуз від твердої шкірки можна набагато швидше, ніж здається. Існує три прості способи, які…

19/11/2025 08:56
  • Новини

ID-картка замість паспорта-книжечки: міграційна служба пояснила, кому треба замінити документ

У Державній міграційній службі повідомили, чи дійсні паспорти-книжечки і кому треба оформлювати ID-картку.

19/11/2025 07:33
  • Новини

6500 гривень цієї зими: хто гарантовано отримає виплату

Крім тисячі Зеленського, українці зможуть отримати ще одну допомогу у розмірі 6500 гривень. Розповідаємо хто…

19/11/2025 06:30
  • Новини

5 помилок при квашенні капусти: чому вона не виходить хрусткою і смачною

Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…

19/11/2025 05:31