Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДачаЩо важливо при вирощуванні пучкових огірків?

Що важливо при вирощуванні пучкових огірків?

Этот материал также доступен на русском языке
Існують гібриди огірків, які утворюють по 3 та більше жіночих квіток у кожному вузлі. Такий тип плодоношення називається букетним або пучковим. В цілому, вимоги пучкових гібридів до температури, поливу і підживлення точно такі ж, як у всіх інших огірків. Але є невеликі нюанси.

ОСВІТЛЕННЯ. Пучкові гібриди здебільшого світлолюбні, хоча ряд їх пристосований і до умов півтіні. Правило просте: чим вище освітленість, тим більше утворюється зав’язей у вузлах. Тому огіркові посіви рекомендується розміщувати на сонячних ділянках. Якщо ділянка частково затінена, краще підібрати тіньовитривалий гібрид огірка.

ЗАХИСТ ВІД ВІТРУ. Як будь-які сорти та гібриди цієї культури, пучкові огірки не люблять протягів. Для огіркової грядки важливо підібрати захищене від вітру місце.

СТРУКТУРА ҐРУНТУ. Огірки не переносять застою води біля коріння, тому головна вимога до ґрунту – на грядці має бути зроблений гарний дренаж. Кращий ґрунт для пучкових огірків – пухкий, родючий, що зберігає структуру, що забезпечує доступ повітря до коріння.

УКРИТТЯ. У випадку з пучковими огірками до початку плодоношення важливо виростити здорові рослини з потужною кореневою системою, міцним стеблом, активним листям. Тільки такі кущі зможуть прогодувати численні зав’язі. Якщо ви не маєте можливості вирощувати огірки в теплиці, до початку масового цвітіння бажано тримати їх під тимчасовими плівковими укриттями або в тунелях, використовувати теплі гряди або інші хитрощі, щоб не дати молодим рослинам замерзнути.

ПІДЖИВЛЕННЯ. У період плодоношення рослини забирають з ґрунту велику кількість поживних мінеральних речовин, тому гостро потребують підживлення. Оскільки коренева система огірка не переносить високої концентрації солей у ґрунтовому розчині, добрива не можна вносити більшими дозами. Підгодовувати доводиться часто (не рідше 1 раз на тиждень), але невеликими дозами (10-20 г/кв. м комплексного мінерального добрива).

ФОРМУВАННЯ НА ШПАЛЕРІ. У відкритому ґрунті врожайність огірків пучкових помітно підвищується при вирощуванні їх на шпалері. І в теплиці, і у відкритому ґрунті на шпалері рослини обов’язково своєчасно формують, прищипуючи бічні пагони.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні