Новини

Найпухкіші оладки – секрет у правильному замішуванні тіста: готуватимете тільки так

Раніше ми розповідали, як приготувати оладки за перевіреним рецептом.

Інгредієнти:

  • 500 мл теплого кефіру від 2,5% жирності
  • 1 ст. ложка цукру
  • ¼ ч. ложки солі
  • 1 куряче яйце
  • 410-430 г борошна
  • 1 чайна ложка соди
  • олія для смаження

 

Приготування:

  1. Беремо глибоку миску. З’єднуємо в ній теплий кефір, сіль, цукор та яйце. Добре перемішуємо масу віночком до однорідності.
  2. Наступний етап – додавання борошна, але не всього. Потрібно залишити 1 столову ложку борошна. Не забудьте просіяти борошно перед додаванням у тісто.
  3. Борошно, що залишилося, змішуємо з содою і додаємо в тісто і добре перемішуємо лопаткою.
  4. Все, тісто більше не перемішуємо. Даємо йому відпочити хоча б 10-15 хвилин і приступаємо до смаження.
  5. Оладки смажать у достатній кількості олії на середньому вогні до золотистого кольору.

До речі, навіть у холодному вигляді вони залишаються пишними та м’якими, наче тільки спечені.

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00