Новини

Ні мука, ні манка не потрібні: досвідчені господині розкрили секрет повітряної сирної запіканки

Щоб запіканка вийшла повітряною, соковитою та ніжною, потрібно замінити звичні інгредієнти, які зазвичай використовують при приготуванні запіканки.

Мова про борошно чи манку.

Раніше ми розповідали, чому може осідати сирна запіканка.

Замість них краще використовувати крохмаль.

Так, із розрахунку на 700 г сиру потрібно взяти 3 столові ложки крохмалю. Також на цю кількість сиру знадобляться 5 яєць, 3 столові ложки сметани та 150 г цукру. Також для змащування форми потрібно взяти шматочок вершкового масла.

Обов’язково умова пишності – білки потрібно відокремити від жовтків і збивати до стійких піків (густої піни).

Жовтки із цукром, сметаною та крохмалем потрібно добре перебити блендером до однорідної маси.

Потім поступово ввести у сирну суміш білки. Розігріти духовку до 180 градусів та випікати сирну запіканку близько 40 хвилин.

Новое на сайте

  • Здоров'я
  • Статті

Коензим Q10: причини дефіциту та способи поповнення

Наш організм улаштований так, що навіть крихітні молекули можуть відігравати величезну роль. Коензим Q10 -…

22/08/2025 00:20
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 серпня

У п'ятницю до України зайде активний циклон середземноморського походження.

21/08/2025 22:52
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 22 серпня 2025 року: чи є підстави для занепокоєння

Якою буде геомагнітна обстановка і що говорять астрофізики про можливість магнітних бур 22 серпня?

21/08/2025 22:18
  • Статті

Як прати речі зі штучним пухом і не зіпсувати їх

Щоб речі зі штучним пухом довго залишалися теплими та акуратними, важливо правильно їх прати та…

21/08/2025 21:45
  • Статті

Клацання у пальцях: невинний симптом чи сигнал до дії

Клацаючий палець - це не просто незручність. Без належної уваги він може перейти у хронічну…

21/08/2025 20:57
  • Статті

Кавуни та дині: що потрібно знати перед покупкою та як зберігати правильно

Любите кавуни та дині, але не хочете розлучатися з ними наприкінці літа? Ми розповімо, як…

21/08/2025 20:25