Новини

Ні мука, ні манка не потрібні: досвідчені господині розкрили секрет повітряної сирної запіканки

Щоб запіканка вийшла повітряною, соковитою та ніжною, потрібно замінити звичні інгредієнти, які зазвичай використовують при приготуванні запіканки.

Мова про борошно чи манку.

Раніше ми розповідали, чому може осідати сирна запіканка.

Замість них краще використовувати крохмаль.

Так, із розрахунку на 700 г сиру потрібно взяти 3 столові ложки крохмалю. Також на цю кількість сиру знадобляться 5 яєць, 3 столові ложки сметани та 150 г цукру. Також для змащування форми потрібно взяти шматочок вершкового масла.

Обов’язково умова пишності – білки потрібно відокремити від жовтків і збивати до стійких піків (густої піни).

Жовтки із цукром, сметаною та крохмалем потрібно добре перебити блендером до однорідної маси.

Потім поступово ввести у сирну суміш білки. Розігріти духовку до 180 градусів та випікати сирну запіканку близько 40 хвилин.

Новое на сайте

  • Новини

Пенсіонери можуть отримати по 5000 гривень надбавки до пенсії: хто має на це право

Частина пенсіонерів можуть отримати спеціальні надбавки до пенсійних виплат від держави. Що саме передбачає пенсійне…

07/07/2025 09:50
  • Новини

Чи можна ламінувати документи в Україні: роз’яснення юриста

Вирішили заламінувати документ «про всяк випадок»? Можливо, дарма — це може стати причиною багатьох проблем.…

07/07/2025 09:00
  • Новини

Будьте обережні: через цю сіль злітають кришки у консервації

Неправильно обрана сіль здатна зіпсувати всю зимову заготівлю. Дізнайтесь, яку сіль не варто використовувати.

07/07/2025 07:00
  • Новини

Як оформити пенсію українцю, коли не вистачає стажу

Мінімальний страховий стаж, який дозволяє українцям вийти на пенсію, становить 15 років. А що робити…

07/07/2025 05:33
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 7 липня

7 липня на Івано-Франківщині очікується дощ, на решті територій без опадів.

06/07/2025 22:36
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 7 липня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

06/07/2025 20:56