На пенсії - Живемо!

Серйозний удар по здоров’ю: як не можна заварювати чай – кожен другий припускається помилки

Этот материал также доступен на русском языке

чай
чай
Чай – це улюблений напій багатьох, але він може таїти у собі небезпеку. Все починається із неправильного заварювання чаю.

Про наслідки неправильного заварювання розповіли фахівці Федерального інституту оцінки ризиків.

Раніше ми розповідали, з якої посуди не можна пити чай.

Так, на думку експертів, шанувальники чаю мають правильно заварювати напій. Виробники чаю рекомендують використовувати лише окріп.

Справа в тому, що навіть найдорожчий чай може містити небезпечні мікроби, тому що чай – натуральний продукт. Це можуть бути бактерії, дріжджі або пліснява. Найгірший варіант – це вміст патогенів, наприклад сальмонели.

Чай потрібно заливати окропом і заварювати хоча б 5 хвилин.

Фахівці пояснюють, що кипляча вода здатна вбити небажані мікроби. Також експерти не радять використовувати диспенсери для нагрівання води, оскільки деякі з них мають обмеження до 85 градусів, що є недостатнім для знищення шкідливих мікроорганізмів.

Також під заборону потрапив і чай, який настоюється протягом кількох годин. Якщо ви любите заварювати велику кількість чаю в заварнику, а потім просто додавати готову заварку в гарячу воду чи окріп, то ніякої користі такий напій вам не принесе. Стосується це і тих, хто любить пити просто холодний чай, який залишився ще з ранкового чаювання, не пропадати ж добру.

Чай, який простояв добу, втрачає свої вітаміни, а також через високий вміст протеїну та цукрів стає ідеальним живильним середовищем для бактерій.

Медики радять вживати чай у помірних кількостях. Надмірне вживання цього напою підвищує навантаження на серце та нирки. Любителі міцного чаю повинні знати, що він призводить до порушення головного мозку, безсоння, прискореного серцебиття, частого сечовипускання.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?