Новини

Хочете, щоб рис вийшов смачним – не варіть його на воді: незвичайна порада досвідчених господинь

Варіння рису на воді має свої недоліки, які можна подолати, використовуючи бульйон.

Раніше ми розповідали, чим корисний рис.

По-перше, вода не додає жодних додаткових смакових відтінків. Бульйон може бути продуктом від варіння м’яса, овочів або кісток, і додавати воді додатковий смаковий профіль. Це може перетворити звичайний рис на ароматну та смачну страву.

По-друге, варіння рису на бульйоні дозволяє зберегти більшу частину поживних речовин, які можуть загубитися при використанні тільки води.

Бульйон, виготовлений з м’яса або овочів, містить білки, вітаміни та мінерали, які можуть перейти в зерна рису в процесі варіння. Це дозволяє рису стати поживнішим і кориснішим продуктом.

Як правильно приготувати рис на бульйоні

Рис потрібно насипати в каструлю та залити бульйоном. Звичайно, перед приготуванням не забуваємо добре промити крупу під проточною водою.

На одну частину рису має припасти дві частини бульйону.

Каструлю з рисом слід накрити кришкою. Після цього потрібно поставити каструлю на кухонну плиту та включити конфорку.

Як тільки відвар почне закипати, вогонь потрібно зменшити. Коли випарується уся волога, рис можна знімати з вогню, але не поспішайте викладати його по тарілках, дайте каші протомитися в закритій каструлі ще хоча б 10 хвилин.

Варто врахувати, що лікарі та дієтологи рекомендують звернути увагу на якість бульйонів, особливо тих, які можна купити у магазині. Багато з них містять надмірну кількість солі та хімічних добавок, які можуть бути шкідливими для здоров’я, тому рекомендується використовувати свіжі та натуральні інгредієнти при приготуванні бульйону для варіння рису.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 22 листопада

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

21/11/2025 23:10
  • Новини

Як оживити виснажену після картоплі грядку: прості й ефективні методи

Досвідчені городники відкрили осінню “секретну зброю” для родючої грядки після картоплі. Обо'язково зробіть це —…

21/11/2025 22:41
  • Новини

Пиріг «Святковий» із сухофруктами: неймовірно смачний рецепт

Цей святковий сирник — ідеальне поєднання повітряної сирної маси, ніжного тіста та ароматних сухофруктів. Обов'язковий…

21/11/2025 21:30
  • Статті

Як доглядати за теплицею з полікарбонату взимку?

Полікарбонат — міцний матеріал, але навіть він потребує захисту від снігових навантажень, перепадів температур та…

21/11/2025 21:18
  • Новини

Нові правила отримання посвідчення УБД: що змінилося й для кого

В Україні змінили правила відновлення посвідчення УБД. Що потрібно знати?

21/11/2025 20:31
  • Новини

Відкрито прийом заявок на 6500 гривень грошової допомоги: як отримати виплати

У межах державної програми «Зимова підтримка» стартувало оформлення нових одноразових виплат у 6500 гривень. Хто…

21/11/2025 19:01