Новини

Що потрібно покласти в лунку до озимого часнику, щоб отримати неймовірний урожай

Досвідчені городники кладуть у кожну лунку до часнику по шматочку шкурки від гарбуза. Адже вона містить:

  • магній,
  • калій,
  • фосфор.

Оскільки коли висаджують озимий часник, часто йдуть дощі, через які ґрунт стає щільнішим, потрібно допомогти кореневій системі рослини розвинутися.

Крім того, що шкірка гарбуза багата мінеральними речовинами, вона ще й слугує відмінною приманкою для черв’яків, які розпушують землю.

Раніше ми писали, як правильно посадити цибулю під зиму.

Крім того, в ній міститься кукурбітацин, що підвищує імунітет рослин.

Також дуже корисно додавати в лунки золу і тютюновий пил. Зола стимулює ріст коренів завдяки тому, що багата калієм і фосфором. А тютюновий пил відмінно бореться зі шкідниками.

 

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00